Puolustusvoimien puhutuin ase lienee juustohöylä

Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen (ups.) ja puolustusministeri Kari Häkämies (kok.) haluavat armeijasta kustannustehokkaamman. Herrojen lausunnot ovat juuri sitä poliittista retoriikkaa, johon toimittajat eivät valitettavasti osaa puuttua. Olisi nimittäin pahuksen kiva kuulla, mitä herrat kustannustehokkaalla armeijalla tarkoittavat? Onko se ehkä tyyliä "laaki ja vainaa"? Vaiko vaan yksinkertaisesti sitä, että "tässä rahat, enempää ei tipu". Joka tapauksessa nämä nykyhemmot eivät pääse talvisodan aikaiseen "kustannustehokkuuteen". Olisikohan siis aika ottaa mallia Helsingin kaupungin lumisodasta, jota nyt ihaillaan maailmalla?

??? Mistä tietää, että Savossa ovat sähköt poikki? Pönttövuoren tunnelin päästä ei näy valoa.

UUTINEN tiesi kertoa, että upseerit pakenevat puolustusvoimista muihin hommiin. Turhautuvat kuulemma armeijan leivissä. Niinhän se on. Jos ajatellaan, että sotilasuran kliimaksi on kunnostautuminen sodassa, ja sellaisia ei ole näköpiirissä, turhautuuhan sitä.

??? Millainen työilmapiiri on Jämsän Jokilaakson sairaalassa? Viime aikoina on aika monen sappi kiehunut.

PÄÄMINISTERI Mari Kiviniemi (kesk.) asetti viime kesänä puolueensa tavoitteeksi mennä vuodenvaihteeseen mennessä SDP:n ohi. Ilmeisesti hän tarkoitti kannatuslukuja. Viimeisimpien galluptietojen mukaan näin onkin käynyt. Nyt puolueessa kysellään, mentiinkö demarien ohi oikealta vai vasemmalta?

??? Eduskunta haluaa jalostuttaa roskakaloista enemmän ruokaa? Hanketta vastustavat hampurilaisketjut, koska tähän asti niillä on ollut yksinoikeus roskaruokaan.

SAK on perännyt selkeitä vastauksia siihen, mitä puolueet aikovat tehdä työelämän ongelmien suhteen. Puolueissa on vastattu, että ei mitään hätää. Ne aikovat järjestää työelämään ongelmia myös seuraavalla eduskunnan istuntokaudella.

??? Mitä tehdään eduskunnassa arvostelua herättäneelle jätevesiasetukselle? Vedetään vessanpöntöstä alas.

JOHANNA Tukiainen on tuomittu 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus totesi Tukiaisen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, virkamiehen vastustamiseen ja väärän henkilötiedon antamiseen. Kun kuulin uutisen, olin varma, että Tukiainen oli hermostunut poliisiin, koska tämä ei ollut tunnistanut häntä. Tuomiossa hämmästyttääkin, että julkisuutta kaikin tavoin hakeva nainen oli ilmoittanut poliisille nimekseen Nieminen. Tukiainen väitti myös, että poliisi olisi käyttänyt hänen taltuttamiseensa ETÄlamautinta. Totta tai ei, useimmat Tukiaisen nähneet miehet olisivat päätyneet samaan ratkaisuun...

??? Mihin perustuu asiaa pohtineen työryhmän näkemys, että identiteettivarkaudet lisääntyvät Suomessa? Työryhmä haastatteli raporttiaan varten Jussi Parviaista.

JA LOPUKSI yksinkertainen ohje niille, jotka pelkäävät jo nyt kevään liukkaita. Pysy kotona!

??? Miksi vähemmistövaltuutetun näkemykset eivät muutu käytännöiksi? Hän jää päätöksenteossa aina vähemmistöön.

Kirjoittaja on tänään-osaston tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.