Pyörää on vaikea keksiä uudestaan

Meikäläinen ei viivyttele joulusesongin aloittamisessa. Joululaulujen kuuntelemisen aloitin tasan kaksi viikkoa sitten hakemalla autoradioon Jouluradion kanavan.

Melkein olin aikaisemmassa kuin Jouluradio itse: siellä oli vasta koelähetykset menossa.

Niinpä meidän autossa soivat nyt jouluiset pimpelipompelit – hyvin on eetterissä tilaa, sillä aamuisin puoli kahdeksan ja kahdeksan välillä ei jää mistään paitsi. Suomi Poppia en ole vielä kokeillut.

Jouluradiossa ovat vielä soineet harvinaiset laulut ja uudemmat sovitukset. Näihin aikoihin aletaan sovitella kovia piippuun eli kumauttaa ilmoille klassiset, koko kansan rakkaimmat joululaulut.

On siis ollut hyvä aika miettiä, miten vaikeaa pyörän keksimisen uudestaan täytyisikään olla. Sen täytyy nimittäin olla vielä vaikeampaa kuin uuden joululaulun säveltäminen, saati vanhan uudelleen sovittaminen.

Eivätkä nekään kuulosta miltään huitaisten tehtävältä välitöiltä, eivät ainakaan lopputulosten perusteella. Kaikenlaisia yritelmiä on, mutta helmiä harvoin.

Sitä olenkin pohtinut, että minkähänlainen jouluihminen Vexi Salmi on. Vai syntyikö Sydämeeni joulun tein ammattimiehen lonkalta ja välityönä?

Palstalla puhutaan radiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.