Radikaali esitys eduskuntatyön tehostamiseksi

Ja ei kun suoraan asiaan. Koska kansanedustajia kahlitsee pelko jäädä yksinkertaiseksi parlamentaarikoksi, ehdotan seuraavaa. Kansanedustajat valitaan vain yhdeksi kaudeksi, viideksi vuodeksi kerrallaan. Tällöin heidän ei tarvitse miettiä uudelleenvalintansa riskejä vaan voivat täysillä omistautua eduskuntatyöhön. Nimittäin kun kansan edustamisesta tulee ammatti, poliitikko alkaa käyttäytyä sen mukaisesti niin eduskunnassa kuin julkisuudessakin. Pelätään, mitä teoista ja sanoista ajatellaan ja pelataan varman päälle. Ja jos joku nyt sanoo, että tämä uhkaa eduskuntatyön jatkuvuutta, muistuttaisin virkamiesten, asiantuntijoiden ja puolueiden vallasta – ja jatkuvuudesta.

??? Mitä sanovat ydinvoiman kannattajat tuulivoiman teholuvuista? Ne luvut ovat tuulesta temmattuja.

Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen kaipasi urkintaskandaalin jälkeen ”lakia tiedusteluun”. Heh, heh. Koska valtioiden välisessä vakoilussa on lakeja noudatettu? Korkeintaan joitakin herrasmiessopimuksia.

??? Mitä kolmatta kertaa Finlandia-ehdokkaana oleva kirjailija Asko Sahlberg totesi sairaalassa, kun hänen päähänsä oli laitettu 18 tikkiä? No, nyt on pää kunnolla auki.

Kuunteleekohan pääministeri Jyrki Katainen koskaan omia puheitaan. Nimittäin ne kuulostavat yhä useammin järjettömiltä. Esimerkiksi Himas-kohun jälkeen Katainen yritti kiemurrella ulos kiusallisesta tilanteesta toteamalla, että nyt on muiden tehtävä arvioida ”tutkielman” anti ja merkitys. Miten niin? Eikös hallitus tilannut sen nimenomaan itselleen otsalampuksi tulevaan. me muut kyllä tiedetään, mihin ollaan menossa, ei siihen Himasia tarvita.

??? Jos Himasen tulevaisuustutkielma olisi tehty Israelissa, miten se olisi toteutunut? Hamas-tulevaisuudess...

Ruotsissa on joku nostanut äläkän siitä, että beigeä on maalitehtaan mainoksessa kutsuttu ihon väriseksi. Tähän on todellakin tultu... Suomessa tupakoinnin vastustajien pitäisi samalla kaavalla puuttua Markku Aron uusimpaan albumiin, koska se on nimeltään Anna tulta. Paljoa ei asia paranisi, jos Aro hieman muuttaisi biisin nimeä. Feministit hän saisi niskaansa, jos albumin nimi olisi esimerkiksi Anna kulta...

??? Mistä on kyse, jos Ruotsissa vasta nyt laaditaan lakia eläimiin sekaantumisesta? Porsaanreiästä.

Timo Rädyn ja Hilkka Ahteen työpaikkakiusaamistapauksessa on kerrottu muun muassa esimiehen puhumattomuudesta ja alaisen huomiotta jättämisestä. On pakko kysyä, kuinka monella suomalaisella työpaikalla oikeasti harrastetaankaan työpaikkakiusaamista.

??? Millä taktiikalla kivikasvoinen Timo Räty uskoo menestyvänsä oikeudessa? Hän pelaa rätypokkaa.

Faktojen mukaan Suomessa on yli 10 000 huostaan otettua lasta. Joka viides lapsi (keskimäärin) kokee perheessä häneen kohdistuvaa väkivaltaa. Viikolla Juuassa aikuinen mies pahoinpiteli kahta 9-vuotiasta koulutiellä. Noh, mitä tekevät kokoomusnaiset. Haluavat kieltää seksilelujen mainostamisen aikana, jolloin lapset katsovat televisiota. Tietenkin, koska kaalimadon näkeminen aiheuttaa lapselle henkisiä vammoja... Näin se menee politiikassa. Kun ongelmat ovat liian vaikeita ratkaistavaksi, keksi ongelma, johon voit yrittää vaikuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.