Radioääni yllättää ruudussa

Ihmisen ääni on merkillinen vempain. Sen perusteella kuulija luo mielikuvan puhujasta, mutta todellisuus usein yllättää. Ihmisen ulkonäkö ei vastaa lainkaan odotuksia. Se on hämmentävää tunne.

Moni radiopersoona on julkisuudessa kertonut, miten kuulijat yllättyvät heidät nähdessään. Esimerkiksi Radio Aallon Kimmo Vehviläinen oli kesäfestarin lippukassalla saanut kuulla, että ”sen Vehviläisenhän piti olla tumma ja komea, pitkä mies.”

Tykästyin jo vuosia sitten Ylen uutistoimittaja Petteri Löppösen ääneen radiossa. Hänen rauhallinen ja selkeä artikulaationsa jäsentää uutisvirran tapahtumat mallikkaasti. Tulee tunne, että maailmassa on kaikki kohdallaan. Ja jos ei ole, niin se ei haittaa, koska Petteri Löppönen on mies, joka pitää leppoisasti langat käsissään ja hoitaa asiat kuntoon.

Löppönen on esiintynyt useana kesänä myös aamutelevisiossa. Eräänä aamuna joku vuosi sitten kuuntelin sivukorvalla, että hei, tämä mieshän on tuttu radiosta. Säntäsin telkkarin ääreen tarkistamaan suosikkiääneni ulkonäön.

Kappas vain, kyseessä oli tavallisen oloinen, kaljuuntuva, silmälasipäinen mies. Itse olin kuvitellut Löppösen charmantisti ikääntyneeksi, harmaahapsiseksi herraksi, jolla on isohko nenä uutisten haistelua varten. Uutistuotannon Miika Nousiaiseksi.

Mutta yksi ja sama, Löppönen vetää hyvin. Minun puolestani Petteri Löppönen on erittäin tervetullut meidän olohuoneeseemme vaikka joka aamu – kuvalla tai ilman.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .