Radiolla menee hyvin

Vuoden parhaat kaupallisen radion tekijät palkittiin viime viikolla Radiogaalassa. Valinnat ovat suurelta osin yleisöäänestyksiä, joten niistä on turha urputtaa. Kuuntelija on aina oikeassa.

Sitä paitsi olen viime vuosina muuttanut mieltäni. Radiogaalan ikisuosikki Radio Suomipopin Aamulypsy on mainio ohjelma. Kun Yle Puheen aamuohjelmisto on muuttunut nuorten kosiskeluksi, olen siirtynyt viettämään automatkat joko podcastien tai Aamulypsyn seurassa.

Vaikka Aamulypsy on aika roisi, se on myös aika hauska. Alapäähuumorin suurin ongelma kun ei suinkaan ole alapäässä, vaan itsestäänselvyyksissä, ennalta-arvattavuudessa ja päälleliimatussa rivoudessa. Ajatellaan, että on hauskaa, jos sanotaan pari rumaa sanaa ja kikatellaan päälle.

Aamulypsyn juontajat Anni Hautala, Jaajo Linnonmaa ja Juha Perälä ovat kuitenkin aidosti nokkelia. Ohjelma on yhtä viihdyttävä kuin suomalainen stand up -keikka keskimäärin. Alapäähuumorista stand upiakin suurelta osin tehdään.

Radiogaalan perusteella voi myös päätellä, että kaupallisella radiolla menee tällä hetkellä Suomessa hyvin. Palkinnoista löytyy vaihtelua: on Tampereenkiälisiä uutisia, Radio Rockin jääkiekkotoimittajaa ja ohjelmien on demand -kuuntelemisen mahdollistavaa Supla-palvelua.

Jotain kertoo myös se, että niinkin hyvä ja suosittu ohjelma kuin Radio Novan Retroperjantai ei saanut Radiogaalassa minkäänlaista palkintoa. Itse ajoitan mielelläni automatkat perjantai-iltaan vain sen takia, että saan palata huristellessani nuoruuteni diskoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.