Rampa lintu ja muita näytelmiä

Istuin viikon käsieni päällä, mutta vastustamaton "Matti kuusysi" vie väkisin sormet näppäimille. Tuskin on hiihtäjä saanut suksensa järjestykseen eläkeasiassa, kun jo kompastuu naiseen menneisyydestä. Kuuden äänen kuntavaaliehdokas on saanut 7 päivää -lehden mukaan vihjailevaa sähköpostia pääministeriltä.

Vanhanen kertoo vain kiittäneensä naista ryhtymisestä keskustan kuntavaaliehdokkaaksi. Sähköpostiviesteily oli aivan viatonta ja kaikki voidaan julkaista, tiedottaa pääministeri eduskunnassa ja vie illalla morsiamensa Espoolaisen ostarin nurkkaan ostamaan kihlat, joiden ajankohtaa on harkittu pitkään.

Just. Ja minä olen Paris Hilton.

Kihlajaiset eivät siis mitenkään liittyneet Seiskan nostattamaan sähköpostikohuun. Kuitenkin pääministeri on toimittaja ja luontoharrastaja ja tietää, kuinka vihollinen eksytetään. Pesäänsä varjeleva lintu alkaa räpiköidä rampaa ja johtaa mielenkiinnon toisaalle.

On toki mahdollista, että mies ja elämänsä nainen päätyvät kihlaamaan toisensa myöhäiltana ostoskeskuksesta ostetuilla sormuksilla. Torstai on aina toivoa täynnä, ja voihan sormukset ostaa mistä vain ja vaihtaa ne sitten ikimuistoisessa paikassa. Huonommistakin aineksista luodaan huippufarssia.

Mutta tämä on tositeeveetä ja päätähtenä on Suomen pääministeri.

USKOTTAVUUDEN voi menettää myös olemalla naurettava. Vanhassa ruotsin kielen oppikirjassa luki, että yksi kerta ei ole mitään, kaksi kertaa on jo tapa. Tuskin pääministeri on päässyt käymästä oikeutta yhden naisen tekstiviesteistä, kun hän jo sukeltaa toisen kanssa uuteen viestittelyyn. Ensimmäiset viestit piti salata ehdottomasti yksityisyyden suojan nimissä, näiden toisten julkaisemista pääministeri aivan pyytää.

Miksi hän kuitenkin toivoi viestittelyn kohteen tuhoavan ne viestit.

Anneli Jäätteenmäki menetti uskottavuutensa pääministerinä ja poliittisen luottamuksensa puhumalla eduskunnalle niin totta kuin osasi. Vanhasen rampa lintu voi juoksuttaa vallanpitäjiä ja heidän vahtikoiraansa harhaan miten tahtoo.

Seiskan mukaan kaunis kosovolaissyntyinen nainen kertoi Vanhasen vihjailleen kuntavaalinumerostaan 69 ja toivoneen, että se ei tule uniin. Ja sanoihan Vanhanen itsekin eduskunnassa television kautta kansalle, että voitte vain kuvitella, kuinka paljon siitä on saanut kuulla. Miten niin voimme kuvitella... Kuinka monen mökin kirjahyllyssä on Kama Sutra? Kuinka moni pappa tietää mummoista puhumattakaan, mitä huvittavaa oraaliseksissä on? Olletikin jos numerot ovat aikoja sitten vaihtaneet paikkaa ja iltaisin maataan selät vastakkain.

MELKEIN hävettää kirjoittaa pääministeristä tässä sävyssä pääkirjoitussivulla. Kun ei tiedä, tilaisiko hänelle jarrua vai muistuttaisiko siitä, että kyseessä ei ole yksityishenkilön vaan instituution arvo. Kaikki ei voi olla irvokasta, tarvitaan myös arvokasta.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen erikoistoimittaja ja kirjailija.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Ämmä hallitus?

Marin tekee ruuhkaa vihervasemmistoon

Kolumni: Jyväskylä vs. Buenos Aires

Kolumni: Holtittomat kuskitko muka hauskoja?

Kolumni: Taksien hinnat pysyivät, mutta palvelu huononi

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Haittamaahanmuuttajat söivät eläkeparannukset

Kolumni: Muunneltua totuutta laseilla ja ilman

Antenni: Lapseni löysi Youtubesta mainiot esikuvat

Kolumni: Itsenäisyyspäivä epäperinteisin menoin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.