Realistinen toimittajasarja olisi mahdottoman tylsä

Kahden toimittajan huushollissa saatetaan joskus käydä keskusteluja, joiden hauskuus ei välttämättä muilla aloilla työskenteleville aukene, mutta yritetään nyt kuitenkin.

Tv-sarjoissa annetaan usein kovinkin romantisoitu kuva toimittajan työstä. Esimerkiksi kelvannee sinänsä mainio ja viihdyttävä tanskalaissarja Dicte, jota Ylekin taannoin näytti. Päähenkilö Dicte Svendsen on rikostoimittaja, joka palaa Kööpenhaminasta kotikonnuilleen Aarhusiin ja ratkoo siellä monenmoisia konnuuksia niistä raportoimisen ohella.

Se, että yksittäinen toimittaja saisi touhuta ”vapaassa roolissa” ja käyttää päiväkausia yhden jutun kimpussa häärimiseen ei toteudu missään maakuntalehdessä. Ainakaan Suomessa, tuskin Tanskassakaan. Harvemmin toimittaja myöskään osallistuu tapausten ratkaisemiseen.

Joten miten olisi? Rikossarja työnimellä ”Realistinen Dicte”. Päähenkilöllä olisi hyppysissään mehevä rikostarina, mutta sitten homma tyssäisi siihen, että Dictelle iskisi yhtäkkiä verkkotoimituksen iltavuoro. Siellä hän paimentaisi lehtitalonsa online-uutisvirtaa ja kirjoittelisi juttuja minkä muilta kiireiltään kerkiäisi ja äimistelisi uutisten perään kirjoitettujen lukijakommenttien täydellistä päättömyyttä.

Muutakin käytännön harmia hänen tielleen osuisi. Poliisikaan ei päästäisi kelpo journalistiamme rikospaikoille haahuilemaan, vaan kategorisesti kieltäisi moisen.

Joo-o. ”Realistinen Dicte” olisi mahdottoman tylsä sarja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .