Reiluja ja vähemmän reiluja tarjouksia

Vaasan-konserni lopettaa leipomoita muualtakin kuin Jyväskylästä. Yhtiö investoi uuteen leivonnaispakastetehtaaseen Virossa. Sen vuoksi Vaasan lopettaa kaksi tehdasta Ruotsista.

Tiedotteen mukaan ”Vaasan johto pyrkii kaikin mahdollisin tavoin minimoimaan mahdolliset henkilöstövaikutukset Ruotsissa ja käy avointa vuoropuhelua muun muassa paikallisten ammattiyhdistysten kanssa”.

Kuulostaa Tosi rukiiselta tarjoukselta, muttei ole sinne päinkään, vaikka samassa tiedotteessa yhtiö toteaa, että henkilökunnalle tarjotaan mahdollisuus siirtyä uuden tehtaan palvelukseen.

Kuinka moni työntekijä muuttaa Ruotsista Viroon tekemään työtä paljon Ruotsia pienemmällä palkalla?

Tämä on todellista työntekijöiden Isopaahtoa, kun firman Pehtoorit tekevät Muhkua tulosta. Monelle pelkkä ajatus on tietysti yhtä Setsuuria. Joku toinen voi tuntea olonsa myös Revityksi. Firmalle tehtaan siirto on melkoista Taikaruista.

 

Finnairin sotkut osoittavat, että lentoyhtiön nimi on saanut uuden merkityksen.

Pelkästä läsnäolosta lisää liksaa saaville pomoille Finnair tarkoittaa tätä: Fyrkkaa Ilkkuvasti Nauraen, Nautiskelua Antimista Ilman Raatamista.

Siinä sivussa oli helppo päättää Jyväskylän-lentojen lopettamisesta. Outoon kuvaan yhtiöstä sopii, että Finnair kertoi viime syksynä tekstiviestillä kaupunginjohtaja Markku Anderssonille Jyväskylän-reittinsä lopetuspäätöksestä.

AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn jatkosta päätetään ensi viikolla. Millaisesta fobiasta Räty on saattanut viime aikoina kärsiä?

– Ahteen paikan kammosta.

 

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi Jyväskylän Valtiontalon myyntipäätöksen tällä viikolla. Tilapalvelun johtokunnan tekemästä päätöksestä valitti ex-apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma. Miltä hallinto-oikeuden päätös tuntui Jyväskylän kaupungin johdossa?

– Ahtistavalta.

Koska valitus oli oikeuden päätöksen perusteella aiheellinen, voiko Vielma nyt lähettää laskun kaupungille?

Andersson esitti muutama viikko sitten lehtihaastattelussa kiusantekovalituksille hintalappua.

 

Jalkapallon Veikkausliiga alkaa neljän viikon päästä. Olisi oikein mukavaa, että JJK vihdoin lähettäisi kausikortin, jonka maksoin monta viikkoa ennen joulua.

Oli hienoa pienentää JJK:n viimevuotista noin 327 000 euron tappiota 280 eurolla, mutta kyllä minä sen kausikortin vastineeksi haluaisin. Ihan varmasti kannustan joukkuetta.

Lupaan ostaa koko seuran, jos voitan ensi viikolla alkavasta Eurojackpot-pelistä muutaman kymmenen miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.