Reiluus on bonuksia halvempaa

Työntekijöiden palkkoja alennetaan ja työehtoja poljetaan, mutta yhtiön hallitukselle lätkäistään roimat bonukset. Yhtiö myöntää tutkineensa työntekijän toimia työajan ulkopuolella. Lehtitietojen mukaan tutkinta tarkoittaa vakoilua ja videokuvaamista. Esimerkit eivät ole suuryhtiöiden moraalittomuutta kauhistelevasta mauttomasta Hollywood-elokuvasta, vaan valtionyhtiöiden, VR:n ja Finnairin, viimeaikaisia toimia.

Vaikuttaisi siltä, että kaikki kielteinen huomio työnantajasaralla ei kuulu paljon parjatulle AKT:lle.

 

Valtion omistusta on purettu määrätietoisesti 90-luvulta lähtien. Kun valtion ennen vallassaan pitämät yhtiöt, kuten Stora Enso, ovat lakkauttaneet kannattavia yksiköitä ja potkineet porukkaa pellolle, on kädet nostettu pystyyn. Ei mahda mitään, emme voi vaikuttaa.

Finnairin ja VR:n tapauksissa ei voi vedota vaikutusmahdollisuuksien puutteeseen. Kumpikin yhtiö on yhä tukevasti valtion omistuksessa ja ainakin yleisen oikeustajun mukaan myös valtion vastuulla.

Yksi tämän hallituskauden hankalimmista aiheista on keskustelu työurien pidentämisestä. Keinoiksi tarjoillaan vuoroin eläkekertymien porkkanaa ja työvuosien pakkopidentämisen keppiä. Ongelmaksi kuitenkin muodostuu se, että yhä useampi työntekijä nilkuttaa rikkinäisenä ja loppuunpalaneena eläkkeelle ennen aikojaan.

 

Miten ihmiset sitten saadaan jaksamaan pidempään työelämässä? Yksiselitteinen vastaus on: ei ainakaan toimimalla kuten Finnair tai VR.

THL:n ja Työterveyslaitoksen tutkimuksessa todetaan, että oikeudenmukaisuuden kokemus on olennainen osa työhyvinvointia. Oikeudenmukaisen työpaikan myönteisten vaikutusten on muun muassa havaittu vähentävän työelämän muutosten ja epävarmuustilanteiden kielteisiä terveysvaikutuksia. Reilu toiminta siis edesauttaa koko työyhteisön hyvinvointia.

Mikä parhainta, oikeudenmukainen toiminta ei vaadi suuria sijoituksia. Tutkimuksen mukaan työssä koettu oikeudenmukaisuus ei nimittäin liity vain etujen, palkkioiden ja velvollisuuksien jakamiseen. Toisinaan kyse on vain siitä, että ihmiset tulevat kuulluksi ja päätöksenteko on sekä puolueetonta että läpinäkyvää. Valtio voi siis hyvillä mielin kannustaa yhtiöitään sekä reiluun että kannattavaan työnantajapolitiikkaan.

 

Koska kaikkea pitää nykyään mitata rahalla, tiivistetään asia lopuksi vaikka näin:

Työntekijöiden oikeudenmukainen kohtelu on halpaa. Ainakin halvempaa kuin miljoonien bonukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.