Rock, rauha ja rakkaus

Erosin kirkosta muutama vuosi sitten. En halunnut enää rahoittaa sellaisen instituution toimintaa, jossa vielä 2000-luvullakin käydään vääntöä siitä, kelpaako nainen kaikkiin tarjolla oleviin työtehtäviin.

Vaa'assa painoi myös kirkon suhtautuminen homoseksuaaleihin. Minä kun olen tullut siihen tulokseen, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Olipa siviilisääty tai seksuaalinen suuntautuminen mikä tahansa. Niin kauan kuin elämäntapa ei muita vahingoita, antaa kaikkien kukkien kukkia.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei tätä kuitenkaan varauksetta ole tähän päivään mennessä myöntänyt. Kuten ei ole mikään muukaan täällä toimiva uskontokunta, tasapuolisuuden nimissä korostettakoon.

Nyt kun jo yli 30 000 ihmistä on eronnut Ylen viime viikolla lähettämän inttämis-, korjaan keskusteluohjelman innoittamana, on herännyt huoli luterilaisen kirkon tulevaisuudesta. Että jos liberaalit ja humaanit jäsenet poistuvat kirkosta, tulee siitä fundamentalistien mellastuskenttä. "Viesti on kuultu, tulkaa takaisin", ovat kirkon edustajat jo ehtineet lausua.

Näinkö kauan siihen meni?

HOMOUS ON SYNTIÄ. Homous on sairaus. Homouden pitäisi olla taas laitonta. Tällaisia argumentteja on Ylen homointtämissession jälkeen kuultu. Vuonna 2010! Missä tynnyrissä tällaisten poskettomuuksien laukojat on kasvatettu?

Homoutta kristillisistä syistä vastustavat verhoavat homofobiansa ja ihmisvihansa Raamatulla, mutta käytännössä he vain valitsevat rusinat pullasta.

Syntiähän homous Raamatun mukaan on, siitä ei pääse mihinkään. Kirja listaa kuitenkin myös koko joukon muitakin sääntöjä, joiden rikkoja pitäisi päästää hengestään. Kuolemalla pitäisi rangaista muun muassa pitkän tukan kasvattamisesta, parran leikkaamisesta ja kahdesta eri kangaslaadusta tehtyjen vaatteiden käyttämisestä.

Afganistanissa on talibanien komennossa harjoitettu yhteiskuntamallia, jossa ikivanhoja uskonnollisia kirjoituksia noudatetaan kirjaimellisesti. En väittäisi maan kansalaisten oloja järin hääveiksi.

Ei siis ihme, että Raamatun absoluuttista käskyvaltaa ihmisten elämään on sivistysvaltioissa vuosisatojen saatossa höllennetty.

Jostakin kumman syystä homoseksuaalisuus jaksaa yhä hirvittää osaa kristityistä. Eikö yhteiskunnassa ole muka mitään oleellisempaa korjattavaa? Olisiko Suomi sitten näiden päiviräsästen mielestä mallimaa, jos homous saataisiin kitkettyä kansasta?

RAKKAUS on jumalaista. Osalla ihmisistä rakennuspalikat ovat kuitenkin menneet siten, että lempi leiskuu samaa sukupuolta olevia kohtaan, eikä sille voi mitään.

Homojen yhtäläiset parisuhdeoikeudet tuhoavat fundamentalistien mukaan suomalaisen perhekeskeisen yhteiskunnan.

Millähän perusteella? Lakkaavatko heterot perustamasta perheitä, jos homoillakin on oikeus avioliittoon?

Raamatusta voi lohkaista sananlaskuja joka tarpeeseen. Tässäpä tähän tilanteeseen mitä sopivin, peräisin Vuorisaarnasta:

Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi.

Miten olisi, jos annettaisiin homojen olla ja elää ihan rauhassa?

Rock, rauha ja rakkaus, eikö siinä siinä olisi pyhää kolminaisuutta ja elämän ohjenuoraa ihan riittävästi?

Kirjoittaja on Tänään-osaston tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.