Sääli syytöntä miestä

No niin, SM-liigahan alkaa päästä pikkuhiljaa vauhtiin. TPS on kriisissä, nyrkit heiluivat HIFK:n rökäletappio-ottelussa ja ensimmäiset potkutkin nähtiin, kun KalPa näytti ovea Mika Pieniniemelle.

Leppoisaa Pieniniemeä käy sääliksi. KalPa palasi liigaan viime kaudeksi ja saldoksi jäi sarjan jumbosija 32 pisteellä. Keväällä seura menetti kaksi parasta pelaajaansa, kun maalitykki Tomas Kurka lähti Ilvekseen ja puolustuksen kiekollinen johtaja Samuli Suhonen Bluesiin.

KalPan pelaajamateriaali oli jo viime kaudella sellainen, että sillä ei olisi välttämättä voittanut edes mestistä. Kaksi viikkoa sitten alkaneelle kaudelle joukkue heikkeni, ja se oli sivunmennen sanoen seitsemän kierroksen jälkeen samassa 32 pisteen vauhdissa, jonka joukkue saavutti viime kaudella. Totuus on kuitenkin se, ettei tuolla materiaalilla mikään valmentaja pysty luotsaamaan KalPaa pois SM-liigan perunakellarista. Ehkä joukkue saa valmentajan vaihdoksesta hullun draivin päälle ja voittaa muutaman matsin, mutta kun 56 kierrosta on tahkottu, heiluu selkeänä hännänhuippuna jälleen tuo kalakukkokaupungin ylpeys.

Pieniniemen seuraaja Pekka Virta on tehnyt hyvää työtä KalPan A-nuorissa. Sanotaan, että Virta on luontainen auktoriteetti, jonka perässä ainakin junnupelaajat ovat valmiita menemään vaikka roviolle. Mutta mitä tekee kakkosvalmentajaksi ilmestynyt pääomistajan isä, Hannu Kapanen? Säilyykö valmennuksen hierarkia ja malttaako tulisieluinen Hannes antaa Virralle työrauhan? Se jää nähtäväksi.

Seppäsellä syytä röyhistellä

KalPan sinänsä odotettu rämpinen antaa syyn röyhistää rintaa ainakin JYP:n toimitusjohtaja Jukka Seppäselle. Seppäsen JYP maksaa pelaajille palkkaa tällä kaudella yhteensä 900 000 euroa. Arto Sirviön toimitusjohtaman KalPan pelaajabudjetti on 1 050 000 euroa.

JYP:ssä pelaajan keskipalkka on reilut 33 000 euroa, kun KalPassa se on vähän päälle 40 000. Seitsemän kierroksen jälkeen JYP:llä on 11 pistettä, KalPalla neljä. JYP:n pisteet ovat maksaneet toistaiseksi 81 818 euroa kipale, yhden KalPa-pisteen hinta puolestaan on muhkeat 262 500 euroa.

Jos minä olisin Sami Kapanen, olisin antanut potkut toimitusjohtaja Sirviölle. Toimitusjohtavertailussa on toki muistettava, että Seppänen omistaa JYP:stä 61 prosenttia, kun Sirviölle ei ole KalPan osakkeita lainkaan.

Selostukset taas vaarassa

JYP-fanien keskuudessa kuuma puheenaihe kauden alla olivat hurrikaanipaitojen otteluiden radioselostukset. Pitkällisen jahkailun jälkeen Järviradio päätti ryhtyä selostamaan JYP:n vierasmatseja. Järviradio tarkkailee kuitenkin jatkuvasti kiekkolähetysten mainosmyyntiä ja vetää sen perusteella ennen pitkää johtopäätökset jatkosta. Toistaiseksi tarkkailtavaa ei ole ollut, sillä Jyväskylän yritykset eivät ole ostaneet mainossekunteja käytännössä ollenkaan.

Erään huhun mukaan huominen (30.9.) HIFK-JYP on viimeinen selostettava ottelu Järviradion aalloilla. Järviradion ohjelmapäällikkö Markku Mäenpää kuitenkin vakuutti, että ainakin kaikki lokakuun vieraspelit vielä selostetaan.

Uskonnollissävytteiseksi kanavaksi leimautunut Järviradio kärsii kiekkolähetysten mainosmyynnissä pahasta imago-ongelmasta. Eräiden jyväskyläläisyritysten kanssa neuvottelut sponsoroinnista olivat jo pitkällä, mutta yritysten käyttämät mainostoimistot kehottivat asiakkaitaan olemaan mainostamatta Järviradiossa.

Sinänsä Järviradion kaihtaminen ei ole ihme. Radioasema, jonka ohjelmakartta sisältää mm. Hilpeästi Hanurilla, Raamattu kannesta kanteen ja Kotikirkon kanava -nimiset ohjelmat ei ole kovin monelle yritykselle se houkuttelevin media.

Ei, vaikka kuinka selostaisi jääkiekkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.