Saa kysyä!

Tänään Keskisuomalaisen toimitalossa Jyväskylässä ovet ovat avoinna. Itse asiassa niin ovat muinakin arkipäivinä virka-aikaan, mutta nyt olemme aivan erityisesti valmistautuneet vieraita vastaanottamaan.

Toisin sanoen tarjoamme kahvia ja pullaa. Samalla esittelemme kiinnostuneille taloa ja yritystä yleisemminkin. Jopa painokoneen pääsee näkemään.

Liitetuottaja Päivi Lehikoinen, levikkipäällikkö Erkki Ekonen ja uutispäällikkö Keijo Lehto ovat lisäkseni luvanneet asettautua lukijoiden tentattaviksi. Kaupunginteatterin markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemen johdatuksella on lupa kysyä, mitä vain.

Olkaa rohkeita! Jos on jäänyt hampaan koloon jotain lehden sisällöstä, nyt on mainio tilaisuus saada edes jonkinmoinen valaistus asiaan.

Ennen kaikkea kiinnostaisi tietää, kertooko lehti teille lukijoille tärkeistä asioista?

KESKISUOMALAINEN on järjestänyt erilaisia lukijatapahtumia säännöllisesti syksystä 2003. Tuolloin teimme kaikkien aikojen suurimman lehtiuudistuksemme, ja halusimme esitellä sitä lukijoille ennakkoon. Kiersimme ympäri maakuntaa.

Vastaanotto oli sen verran lämmin ja antoisa, että päätimme ottaa tämän tavaksi. Olemme vierailleet eri puolilla maakuntaa kauppakeskuksissa ja suurimmissa marketeissa.

Pienessäkin kaupungissa ennätämme tavata päivän aikana tuhatkunta lukijaa. Vuosien varrella olemme näin kohdanneet kymmeniä tuhansia lukijoitamme.

Koska päivittäisen lehden lukijamäärä on reilut 170 000, emme ole vielä teitä kaikkia tavanneet. Jatkamme kierrosta. Helmikuussa tulemme Saarijärvelle juhlistamaan aluetoimituksemme uusia tiloja, ja maaliskuun 8. päivään on suunniteltu tapahtumaa Jyväskylään Väärän päätoimittajan päivän hengessä.

UUTISKRITEERIT askarruttavat monia. Kuinka toimitus valitsee aiheensa?

Jutuiksi asti seuloutuu päivittäin vain osa toimitukseen virtaavista tiedotteista, kutsuista ja juttuvinkeistä. Edes toimittajien omat havainnot eivät aina yllä jutuksi asti, jos uutiskokous tai -päällikkö äänestää toisen aiheen tärkeämmäksi.

Viime viikolla aiheutimme monelle uskolliselle lukijalle pettymyksen, kun emme uutisoineet Ikääntyvien yliopiston 25-vuotisjuhlaa. Meiltä kysyttiin, emmekö arvosta Ikääntyvien yliopiston toimintaa?

Arvostamme toki! Sähköisen arkistomme mukaan olemme arvostaneet vuosien varrella useaankin otteeseen ihan sivun pääjutuksi asti. Viimeksi lokakuussa kerroimme näyttävästi, kuinka Jyväskylässä toimivan Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot tuovat piristystä Laukaan ja Keuruun kansalaisopistoihin.

Keskiviikoksi sattui kuitenkin sen verran kiireinen uutispäivä, että toimittajia ei enää Ikääntyvien yliopiston 25-vuotisjuhlaan riittänyt. Se ei silti tarkoita, ettemmekö olisi myös toimituksessa ylpeitä opiskelijamäärältään Suomen suurimmasta ikääntyvien yliopistostamme, jonka viikoittaisilla luennoilla käy keskimäärin 250 opinhaluista.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen varapäätoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.