Sahurin humala

Voi, voi, mitenkäs tässä näin kävi? Sahuri Teuvo Hakkarainen joi itsensä humalaan Linnan juhlissa ensimmäisten joukossa. Pohjia oli, myönsi mies. Iltapäivälehtien mukaan Hakkarainen poistettiin Linnasta iltakymmeneltä. Nooh, vielä lähempänä puolta yhtätoista mies kyllä pörräsi muiden mukana Linnassa...

Iltapäivälehdet ovat mainioita tiedotuskanavia. Heillä oli Linnassa sisällä toimittajia ja kuvaajia. Toinen mokoma oli odottamassa Linnan ulkopuolella lumihangessa villapipot silmillä, ja toivottavasti villaista myös pöksyissä. Hangessa on kylmä seisoa tunnista toiseen, aamuyön tunneille saakka, vain saadakseen kuvan jatkopaikasta poistuvasta humalaisesta Hakkaraisesta.

Siis Hakkarainen yksin. Ei se muu aamuun asti juhlinut kutsuvieraskansa, eivät ne muut kovaäänisesti ravintolassa laulaneet juhlapukuiset, ei se vieläkin humalaisempi ”vuorineuvos”, josta ei enää illan puolivälissä Linnan saleissa tiennyt, oliko frakin paita housunkauluksen alla vai yllä, kun housutkin olivat jo puolitangossa. Tai se kaunis nuori nainen, joka laahuksissaan yritti selvitä Linnan portaat alas kaatuilematta. Hän epäonnistui.

Ei heidän humalansa ollut uutinen, mutta sahurin humala oli.

 

Ihmeellistä, mutta herratkin humaltuvat, sen juttukeikka Linnassa osoitti. Ja sen, kuinka väärin Suomen korkein protokolla erilaisia vammoja arvottaa.

Notkeakroppainen Aira Samulin sai tuoda Linnaan lapsenlapsensa, koska ”ikänsä puolesta tarvitsee jo saattajan”. Liikuntavammaiset, näkövammaiset, kuulovammaiset ja ylipäätään vammaiset, heillä kaikilla on lupa saapua Linnan juhliin muunkinlaisen avecin kuin oman puolison kanssa.

Kansanedustaja Hakkarainen on avoimesti kertonut, että vakavia ongelmia on tuon viinan kanssa. Hänellä on alkoholivamma. Arvoisa presidentinkanslia, miten alkoholivamma poikkeaa muista yleisistä vammoista?

Uskon vakaasti, että jos poikamiehenä elävä kansanedustaja Hakkarainen olisi saanut tuoda Linnan juhlaan arvostetun ja ansioituneen yrittäjäuran tehneen äitinsä Hilja-Kyllikin, kuten hän toivoi, olisi poika hillinnyt huomattavasti juomakäytöstään.

Ei hän olisi iljennyt tai kehdannut nolata äitiään. Joku roti se on sahurillakin.

 

Iltapäivämedian tietojen perusteella Hakkarainen siis loi uudenlaisen itsenäisyyspäivän viettokulttuurin? Mies lauloi jatkoilla kovaäänisesti isänmaallisia lauluja, muun muassa Finlandiaa, ja käveli sitten käsikädessä miehen kanssa Helsingin öisillä kaduilla.

Tunnustan. Minäkin olen tehnyt ainakin kerran juuri samalla tavalla. Mutta se ei ylittänyt uutiskynnystä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.