Sami Hyypiän pelaajaura sen kun jatkuu

Otsikko olisi oikea uutinen, jos minulla olisi Samin oma kommentti siitä, että hän varmuudella jatkaa pelaamista myös kuluvan kauden jälkeen.

Kun ei ole, niin turvaudutaan juorulehtiin ja spekulaatioihin. Daily Mirror uutisoi sunnuntaina seuraavaa: Hyypiä on hylännyt Liverpoolin managerin Rafa Benitezin tarjouksen, jossa Sami jatkaisi uraansa Liverpoolissa ja saisi samalla mahdollisuuden liittyä seuran valmennustiimiin.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että pelaajaura olisi ohi ja hommat jatkuisivat esimerkiksi scouttauksen parissa.

Mirrorin lähteyttämätön ja kenenkään asianomaisten kommentteja vailla oleva artikkeli kertoo 35-vuotiaan Hyypiän näkevän, että hänellä on vielä annettavaa pelaajana. Tämä tarkoittaisi siirtoa uuteen seuraan. Liverpoolissa olisi tarjolla korkeintaan kolmostopparin varamiehen rooli, kuten nykyäänkin.

FULHAMIN SUOMALAISILLE tuttu manageri Roy Hodgson ei ole kiistänyt kiinnostustaan Hyypiään, joten osoite voisi olla vaikka Craven Cottage. Mikäs sen mukavampaa olisi kuin päättää ura Lontoon hienostoalueen hillityssä charmissa, Mohammed Al-Fayedin maksamia muhkeita palkkashekkejä lunastellen.

Toivotaan, toivotaan jo Suomen maajoukkueen puolesta, että Mirrorin tiedot pitävät paikkansa. Hyypiällä on vielä annettavaa maajoukkueessakin, olkoonkin että Samin lopettaminen ei enää olisi mikään korvaamaton menetys.

Hollannin mestaruutta juhliva Niklas Moisander on nimittäin valmis täyttämään Hyypiän isot saappaat. Maajoukkueessakin laitapakkina käytetty Moisander on AZ Alkmaarissa koulutettu toppariksi, ja opit ovat menneet mainiosti perille. Juttelin "Niken" kanssa jokunen viikko sitten, ja hän tuntuu henkisestikin valmiilta suurempaan rooliin maajoukkueessa.

Saa nähdä, seuraako Moisander Hyypiän tapparinjälkiä. Hyypiähän teki läpimurtonsa juuri Hollannissa, ennen kuin sai unelmasopimuksen Liverpooliin. Moisanderilla on sopimusta AZ:n kanssa peräti vuoteen 2014 asti, mikä on vain hyvä signaali - seura näkee 23-vuotiaan potentiaalisena myyntiartikkelina.

Esimerkiksi Hodgson ottaisi Moisanderin ilomielin riveihinsä, mutta turkulaisen hintalappu voi olla liian iso. Hyypiä tulisi ilman siirtokorvausta.

Niin siis ajat muuttuvat, Niklas Moisander on siirtomarkkinoilla kovempi nimi kuin Sami Hyypiä. Siinä ei ole Samin osalta mitään hävettävää, kaikki pelaajaurat kääntyvät joskus iltaruskoon. Mutta uskotaan ja toivotaan, että Sami loistaa vielä yhden kauden.

Kirjoittaja on Lontoossa asuva vapaa toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.