Sano Keva kun haluat hyvää

Kaikille firmoille ja yhteisöille säästökohde, joka varmasti on perusteltu. Tämän keksin Kevan Hongkongin matkasta, kun selvisi, että perussuomalaisten Raimo Vistabacka ei selvinnyt muun porukan kanssa paikalliseen pörssiin. Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Rätyn (kok.oo ittes) mukaan Vistbacka oli humalassa, kansanedustaja itse puhui ”aikaeron aiheut­tamasta väsymyksestä”. Eli tällaisille 170 000 euron ”opintomatkoille” ei kannata kenenkään enää koskaan lähteä, säästetään nekin rahat paikalliseen työllisyyteen. Ja Vistbackalle lohdutuksen sana: ei Sinua olisi Hongkongin pörssissä kukaan muutoinkaan noteerannut.

??? Mitä jäi jäljelle Kevan Ailus-(omaa sukuaan Kasanen)kohusta? Läjänen sitä itteään.

Varkaudessa vietiin 150 (huom!) kondomia koulun terveydenhoitajan tiloista. Tämä on uutinen, joka poikii varmuudella viisi erilaista tulkintaa. Ensin ovat paheksujat, jotka sanovat, että hyi: var­kaus ja vielä kortsuvarkaus Varkaudessa! Sitten ovat uteliaat paheksujat, jotka kysyvät, miksi ihmeessä kouluterveydellä on kondomeja!? Sitten ovat moraalisesti uteliaat, jotka kysyvät, mitä nuorille tapahtuu, jos heidät saadaan kiinni? Sitten ovat tyhmän uteliaat, jotka kysyvät, mihin nuoret aikoivat kortsut käyttää (tätä kysyvät vain aikuiset)?Ja sitten ovat luovasti ajattelevat bisnessniilouteliaat, jotka haluavat tietää varkaiden nimet vain kysyäkseen näiltä, kiinnostaako hommat aikuisviihdealalla?

??? Mitä voidaan sanoa uutisesta, että Matti Nykänen aikoo mennä vihille Pia Talonpojan kanssa? Pappi, lukkari, talonpoika, kuppari...

Nyt on ilmassa useita tutkivan journalismin kohteita. Ensin keskustan Juha Sipilä lopetti yhdellä lausunnolla poliittiset virkanimitykset (äänekästä naurua!), sitten suomalainen eliitti alkoi paheksua johtajien ylisuuria palkkoja ja palkkioita (lähes yhtä äänekästä naurua!). Eli nyt ei tarvitse muuta kuin selvittää kaikki voimassa olevat poliittiset virkanimitykset sekä johtajien palkat ja sen jälkeen seurata, mitä tapahtuu. Hyvin yksinkertaista ja yhteiskunnallisesti perusteltua journalismia. Löytyykö tekijöitä?

??? Mikä on tämän hetken kännykkämarkkinoiden toiveikkain tuote? Optimisti-Jolla.

Paavi ja katolinen kirkko ovat hauska instituutio yhdessä. Kun paavi päätti alkaa uudistaa kirkkoaan, hän ilmoitti suureen ääneen, että nyt voivat kansalaiset tehdä aloitteita. Uudistusten ja keskustelun ulkopuolelle päätettiin kuitenkin varmuuden vuoksi jättää paavin asema, naispappeus, abortti, avioero... Clint Eastwoodin leffasanoin: Bravo!

??? Mikä on kristillinen kännykkäsanoma näin joulun alla? Jolla on, se toisellekin ostakoon.

Kirkon ja seurakuntien olisi jo korkea aika herätä. Joel Hallikainen kirkossa ja kirkko täynnä. Jari Sarasvuo kirkossa ja kirkko täynnä. Paikallinen kirkkoherra kirkossa ja kirkko...

??? Paavo Väyrysen nimissä lähetettiin alkuviikosta outoja viestejä? Väyrynen itse selitti asiaa sillä, että hänen sähköposti­tilinsä siepattiin, muut totesivat vain, että ”what else is new!”

Povipommi Courtney Stodden, 18, kertoi viikolla, että seksi kaatoi hänen ja 53-vuotiaan Doug Hutchisonin liiton. Todennäköisesti nuori nainen tarkoitti, että nimenomaan liian vähät kaadot johtivat liiton kariutumiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.