Sarja sai minut janoamaan verta

Harva ohjelma saa minut suunnittelemaan verisiä väkivallantöitä. En muista aiemmin toivoneeni, että joku tulisi ja surmaisi televisiosarjan hahmot ihan vain siksi, että näiden järjetön käyttäytyminen loppuisi. Nyt tämäkin on koettu.

Katsoin HBO:lta 2009–2011 tehdyn sarjan nimeltä Hung. Sarja kertoo miesopettajasta (Thomas Jane), joka ryhtyy rahahuolien takia prostituoiduksi. Ihan toimiva juoni ei sinällään ole kovin omaperäinen. Sen voisi sanoa jopa matkivan Breaking Bad -sarjaa (2008–2013) jossa kemianopettaja (Bryan Cranston) hakee lisäansioita valmistamalla huumeita.

Hung on kuitenkin toista luokkaa. Sarja ei itsessään sisällä mainittavissa määrin väkivaltaa, mutta hahmojen toistuva järjenvastainen käyttäytyminen ja mielenlaadun jyrkät muutokset saivat minut janoamaan verta.

Tuntuu älyttömältä katsojan aliarvioimiselta, että hahmot on kirjoitettu käyttäytymään toisinaan ikäistensä, toisinaan 14-vuotiaiden ja välistä ameebojen järjenjuoksun tasoisolla. Välistä jopa epäilin tuotantotiimin tekivän kaikkensa saadakseen tuotannon loppumaan. Tässä he onnistuivatkin. HBO keskeytti sarjan kesken suunnitelmien. Tästä johtuen viimeinen jakso ei päätä mitään vaan jättää kaiken auki kuin vuotavan nenän.

Jos asiaa tarkkaan miettii, niin totuus on toki sellainen, että fiktiivisten hahmojen sijaan olisin halunnut läimäyttää itseäni. Onhan se nyt nimittäin pöyristyttävää, että katsoin koko sarjan, vaikka se oli usein ihan raivostuttavan huono.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .