Sata grammaa Maalilaukkaa, kiitos!

Yleisurheilijat käyttivät 1970-luvulla niin tiukkoja shortseja, että käänteinen pieru olisi imaissut ne sisään. 1980-luvulla tulostaso parani vain siksi, että urheilijoille annettiin vermeitä, joissa pystyi juoksemaan kunnolla.

Itäblokin maissa urheilijoille annettiin tämän lisäksi hevosen lääkkeitä, mikä näkyi myös urheilijoiden tulostasossa. Mikäli DDR ja kumppanit olisivat pysyneet pystyssä yhtään kauemmin, maiden edustajien kuulakaaret olisivat yltäneet katsomoon asti.

Myös roskaruoka aiheuttaa muutoksia elimistössä. Keski-Suomessa havaittiin ranskalaisia perunoita nokkineiden varisten muuttuneen harakoiksi. Vastaavan muutoksen näkee ihmisissä, kun käy aamuyöstä baari-illan jälkeen lähigrillillä. Jonossa on yleensä sekä kahdella että neljällä raajalla liikkuvia henkilöitä.

Nelijalkaisista eläimistä hevoset mittelevät ensi viikonloppuna keskinäisestä paremmuudestaan Kuninkuusraveissa Killerillä. Oma asiantuntemukseni raviurheilusta rajoittuu siihen, että pidän venäläisestä meetvurstista. Yksi monista tuoteideoistani on Maalilaukka-niminen meetvursti, mutta en ole ryhtynyt asian suhteen mihinkään toimenpiteisiin.

Lapsille sanotaan usein ruokapöydässä, että kaikkea pitää maistaa. Tämä on epäjohdonmukaista, koska samat kersat ovat hieman nuorempina yrittäneet maistaa kaikkea mahdollista aina legoista koiran ulosteisiin. Tuolloin vanhemmat yleensä toruvat lastaan siitä, että älä nyt kaikkea suuhusi tunge.

Itse tykkään mausteisesta ruuasta ja varsinkin runsaasta chilin käytöstä. Joskus sekin homma voi tosin mennä överiksi. Olen esimerkiksi valmistanut chilikanaa, jonka syömisestä meni hetkeksi ääni. Ylilyönteihin voi laskea myös kokkaamani thaimaalaisen katkarapukeiton, jota pystyi syömään vain pyyhkeeseen kääriytyneenä.

Hieman tulisempaa otetta kaipaisi myös suomalaiseen yleisurheiluun. Suomella on lähettää Pekingin olympialaisiin vain kourallinen yleisurheilijoita. Etenkin naisten joukkue on niin pieni, että se mahtuisi ryyppäämään minibaariin.

Samaan aikaan kesäkisojen isäntäkaupunki Peking yrittää puhdistaa kaupungin hengitysilmaa edes siedettävään kuntoon. Etukäteen on arvioitu, että miesten maratonin voittaa todennäköisesti joku ketjupolttaja, koska hänen keuhkonsa ovat aivan yhtä tervassa kuin kiinalainen raitis ilma.

Suomen kesäilmassa happea on ollut runsaiden sateiden myötä yllin kyllin. Myös juuri alkaneesta rapukaudesta odotetaan ennätyksellisen hyvää. Ruoka ravuilta ei ainakaan lopu kesken, koska rapujen tiedetään katsovan myös hieman huonommassa hapessa olevia lajitovereitaan vesi kielellä. Rapujen omissa rapukesteissä ei olekaan epätavallista, että myös osa juhlavieraista katoaa illan aikana jäljettömiin.

Tyhjästä ilmestyviin kummituksiin uskoo joka neljäs tanskalainen, ja Suomessakin aaveperinne on vahva. Jos itselleni joskus ilmestyy haamu, aion pyytää tätä pelkän pelottelun sijaan vaikka tiskaamaan tai silittämään lakanat. Ikäväähän se ryppyisessä lakanassa on kummitella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.