Sateenkaaren pää vesilammikossa

Aamutuimaan tuli maantiellä vastaan puolustusvoimien Pasi-ajoneuvo. Ryhti parani niinä aikoina. Merkillisellä tavalla näky hätkähdyttää tämänikäistä. Sitten hartiat laskevat ja huomaa olevansa kiitollinen siitä, että toistaiseksi Pasit ovat olemassa vain kaiken varalta.

Silti yksi vastaantulo avaa mittasuhteet ja muistuttaa niistä. Jokainen juuri nähty riskiohitus ysitiellä tuntuu entistä typerämmältä. Jokaiseen liikenneympyrään hituroivaan suhtautuu huomattavan tyynesti. Hyvähän se, että varoo sitä lähestyviä - jos kohta etuajon merkki ei tarkoita sitä, että jokaista risteävältä tieltä tulijaa pitää odottaa.

Tienvarsipiseskelijä ei saa verenpainetta nousemaan eikä sadekaan tunnu pahalta. Vanhan auton katto pitää ja pohjakin on toistaiseksi kunnossa. Ihan maltilla jalat kuivina odottaa työmaan pihassa, että pahin kuuro pyyhkäisee tienoon yli.

Sen sijaan pahalta tuntuu, kun lukee laitoksissa olevien vanhusten olevan aliravittuja. Ikäpolvi, joka tunsi panssarit Pasia paremmin syö syötettynä kuuliaisesti ravitsemusterapeuttien ihanteiden mukaisesti. Terveellistä, visusti voita ja sokeria välttäen valmistettua ja epämääräisen näköiseksi jauhettua mössöä.

Arjessa on vähän iloja, kenelläkään ei ole aikaa viedä ulos, ruoka ei houkuttele maullaan eikä esillepanollaan. Haaleaakin tuppaa olemaan, kun henkilökuntaa ei ole tarpeeksi. Sitten ihmetellään, kun vanhukset syövät kuin linnut.

Argh!

Eniten raivottaa se, että nämä ihmiset eivät ole koskaan älynneet sanoa, että musta ei oo kivaa niinku toi sota ja jälleenrakentaminen ja pyykinpesu ja tiiätsä tiskaaminen ja nousta aikasin ja oikeesti tehä pitkää päivää ihan paskaduunia.

Nopea pistäytyminen iltapäivälehden verkkosivulla palauttaa arkeen: Mariannalla on kova paikka pidättäytyä seksistä Big Brother-talossa. Jo toinen viikko ilman.

Vasta äsken taivasteltiin, että suomalaiset eivät jaksa enää harrastaa seksiä. Ei ole aikaa, on työpaineita ja opiskelua ja sit pelkää, et ei oo niinku tarpeeks seksikäs tai on jotenki booring (ikävystyttävä, yks asento vaan tai silleen perustylsää) ja jos ei peseydy kahteen viikkoon, niin ...

Onneksi aliravitut eivät enää lue näitä juttuja. Tulisi vielä traumaterapiakustannuksia kuntaparoille. Odottakaa päättäjät, kun BB-genre on uudestaan vaippaiässä. Se ei nassuta selluloosaa mukisematta ja katsele väliajat vaiti kattoa.

Onneksi sade teki ison lammikon notkahtaneelle kiveykselle ja västäräkin poikaset löysivät sen. Vuorotellen ne hyppäsivät veteen ilman kumisaappaita, sukeltelivat ja sukivat ja paukuttivat vettä siivillään. Sateenkaaren pää oli siinä lätäkössä, ja sen riemullisen kylpemisen olisin tahtonut näyttää joka ikiselle vuoteen sidotulle vanhukselle.

Olisin... Miksi minäkin puhun konditionaalissa. Senhän voisi kuvata ja tallentaa ja heittää vaikka sinne kattoon! Se olisi kaikkien aikojen Paras-hanke.

Vai eikö enää mitään voi tehdä ilman lakia, eu-rahaa, rojektia ja sairaanhoitopiirin ohjesääntöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.