Se ei ole ohi ennen kuin innovatiivinen Tyni laulaa

Jyppi jyrää! Ei kai tässä muuta voi sanoa. Runkosarjan voitto nasahti Hippokselle 17 vuoden tauon jälkeen. Mestaruusmarssi on siis valmis alkamaan.

Palstanpitäjä muistaa kuulleensa kauden aikana huhun, jonka mukaan hurrikaaniorganisaation innovatiivinen markkinointijohtaja Kari Tyni on uhannut/luvannut laulaa karaokea, mikäli JYP juhlii kauden päätteeksi mestaruutta.

Hullun urheilun Idols-työryhmällä ei ole tarkkaa tietoa "Puistokadun Barry Whiten" laulutaidoista, joten työryhmä pidättäytyy toistaiseksi kommentoimasta Tynin mahdollista lauteille nousemista. Työryhmä kuitenkin epäilee, että "Ihantolantien Rod Stewartiin" Ilkka Hyppöseen verrattuna Tynin lavakarisma kalpenee. Tai ainakin siinä on vähemmän rosoa.

Hetken mietittyään työryhmä kuitenkin toivoo Tynin heittävän haasteen Hyppöselle reilussa urheilua ja musiikkia hengessä. Palstanpitäjä yhtyy toiveeseen, mutta rukoilee, ettei KT esitä omia sanoituksiaan. Muistattehan: "Ice hockey, ice hockey, totta toki. Siinä on se jokin."

HIIHTOLIITTO, tuo liitoista hiihdoin, hakee toiminnanjohtajaa. Haku päättyi viikolla ja halukkaita oli kuulemma kymmenkunta. Liiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri kehui, että joukossa on "merkittäviä suomalaisia urheiluvaikuttajia". Palstanpitäjä rohkenee epoilla. Eikun epäillä.

Koko toiminnanjohtajahaun tausta ansaitsee kuitenkin hatunnoston. Päivittäin saamme lukea irtisanomisista tai vähintään yt-neuvotteluista siellä sun täällä. Myös täällä. Yleensä kuitenkin on niin, että se on työmuurahainen joka saa lähteä ja pomomies pitää paikkansa. Tai ainakin palkkansa.

Hiihtoliitossa kaikki on kuitenkin toisin. Vielä tällä hetkellä toimitusjohtajana toimiva Jari Piirainen lakkautti oman vakanssinsa ja saneerasi itsensä liitosta ulos. Nyt tilalle haetaan nohevaa toiminnanjohtajaa, joka hallitsee talouden kiemurat ja kestää mediapaineen.

Palstanpitäjä on varma, että mitä useampi johtaja seuraa Piiraisen esimerkkiä, sitä parempi paikka tämä Telluksemme on elää.

PALSTALLA on ollut tapana kunnioittaa hiljaisilla hetkillä poismenneitä merkkihenkilöitä. Nyt on valitettavasti jälleen syytä.

Noin. Nimittäin ennen muuta näyttelijänä ja ohjaajana tunnettu Åke Lindman siirtyi ajasta ikuisuuteen tiistaina 81 vuoden iässä. Teatterin ja elokuvien ohella Lindman oli myös intohimoinen futismies ja entinen huippupelaaja. Plakkariin kertyi kolmisenkymmentä maaottelua, mukana myös olympiaedustus.

Viime päivinä media on ollut Lindmania väärällään. Palstanpitäjällä ei ollut koskaan kunnia tavata kyseistä herraa, mutta ainakin noin niin kuin julkikuvansa perusteella jalkapallokentillä lisänimellä Kuristaja tunnettu legenda huokui kirveellä veistettyä karismaa.

Modernina aikana sana äijä on kärsinyt inflaation. Palstanpitäjä rohkenee kuitenkin arvella, että Åke Lindman oli Äijä isolla äällä.Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.