Se on helppoa kun osaa

Timo Soini on mies, jolle kaikki on helppoa. Erityisen helppoa persujen pomolle on ottaa hernerokalla valmiiksi lämmitetty yleisö Äänekosken Citymarketin pihalla.

Näin kävi keskiviikkona illansuussa. Soinin suu kävi ja kansa kuunteli hartaana, kun maisterisjätkä saarnasi palkintopallilta ryppyisessä puvussaan ja nuhjuisissa kengissään.

Helppoa on Soinille myös maan asioiden kuntoon saattaminen. Aiemmat hallitukset eivät pelkkää saamattomuuttaan tai kyvyttömyyttään ole saaneet mitään aikaan.

Toki persujenkin mielestä pitää leikata, mutta ei eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, pienyrittäjiltä eikä oikeastaan paljon muiltakaan. Wahlroosilta voisi leikata, mutta se on raukkamaisesti vienyt rahansa Ruotsiin turvaan.

Soini ratkoo Citymarketin pihalla pulman kerrallaan ihailtavan tehokkaasti. Kreikka ongelmineen poistuu päiväjärjestyksestä, kunhan se vaan ymmärretään potkaista eurosta pellolle.

Enää pitäisi päästä kiinni vallankahvaan. Jos perussuomalaiset yltävät eduskuntavaaleissa kolmen suurimman puolueen joukkoon, tie hallitukseen todennäköisesti avautuu.

Neljäskin sija voi perussuomalaisille riittää, sillä nykyisen hallituksen riitapukarit SDP ja kokoomus tuskin mahtuvat enää samaan hallitukseen.

Vaalivoittajaksi ennustettu keskusta valitsee todennäköisesti kokoomuksen tai demarit sekä lisäksi perussuomalaiset, jolloin syntyisi joko punamulta- tai porvarihallitus persuilla terästettynä.

Tällä kertaa ei hallituksen kokoaminen jää kiinni perussuomalaisista. Viimeksi Soini neuvotteli hallitukseen menosta seitsemän viikkoa, mutta sopua Kreikan tukipakeista ei löytynyt.

Kreikan tukeminen on taas esillä, mutta nyt Soinin profiili on matala. Kreikka ei ole hänelle enää kynnyskysymys, vaan asia, joka "otetaan hallitusneuvotteluissa pöydälle ja katotaan, mitä sille tehdään".

Myös ottajia on. Muut puolueet haluavat persut vihdoin vastuuseen suurista puheistaan.

Vaalien jälkeen Suomi toivottavasti saa hallituksen, joka kiskoo Suomen suosta. Se on todellinen mittari myös Timo Soinin osaamiselle

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.