Seksillä rahaa ja kuuluisuutta

Kun vuosia sitten muutin Roomaan, työskentelin aluksi avustajana yleisradioyhtiö RAI:n tv-ohjelmissa. Nälkä kasvoi syödessä, ja pian etsin töitä myös yksityisistä casting-toimistoista.

Eräs työhaastattelu jäi erityisesti mieleeni. Heti toimistoon astuessani minulle tuli epämukava olo, sillä paikka oli täynnä nuoria tyttöjä korkokengissä ja vähissä vaatteissa. Itse Maestro oli keski-ikäinen, parrakas elokuvaohjaaja paita napaan asti auki. Kun mies kättelyn sijaan otti lantiolta kiinni ja antoi poskipusut, soivat varoituskelloni yhä kovempaa.

Seuraavan tunnin ajan sain vakuutella, etten halua työskennellä seuralaisena, hostessina tai muunakaan miesten silmänilona. Lisäksi sain kuulla, että ennen töiden saamista minun olisi pitänyt kuvauttaa itsestäni 250 euroa maksava valokuvakansio.

Työhaastattelu on viime aikoina tullut useasti mieleeni, kun olen lukenut uutisia Rooman seksiskandaaleista. Heinäkuun puolivälissä Roomassa pidätettiin tunnettu valokuvaaja, joka oli kuvannut yli 50 alaikäistä, kuuluisuudesta ja helposta rahasta haaveillutta tyttöä alasti. Nyt poliisi selvittelee, mitä tarkoitusta miehen tietokoneelta löytynyt tuhansien valokuvien kokoelma on palvellut.

Sitä ennen Roomassa päiviteltiin tapausta, jossa kaksi alaikäistä tyttöä myi seksiä yläluokkaisella Parioli-asuinalueella. Ensimmäiset tuomiot on jo jaettu, ja yli 60 asiakasta on yhä syytteessä. Tyttöjen parittajana toiminut mies sai 10 vuoden vankeustuomion.

Italia on maa, jossa pelkällä ulkonäöllä voi päästä pitkälle. ”Ragazze immagine” ovat tyttöjä, jotka palkataan yökerhoon tai muuhun tilaisuuteen tunnelmaa luomaan. Heidän tehtävänsä on olla kauniita ja kenties tanssia, mutta muunkinlaisia tarjouksia tytöt varmasti saavat.

Nykyiset teinitytöt ovat kasvaneet Silvio Berlusconin Italiassa, jossa maan pääministeri on kohdellut naisia objekteina. Viihdyttämistä vastaan heille on annettu kalliita lahjoja, asuntoja ja tuhansia euroja shoppailurahaa. Elämässä eteneminen seksin avulla on kannattanut.

Kuinka siis opettaa pikkutytöille, ettei menestykseen ole oikotietä, eikä ”helppoa rahaa” ole olemassa? Kuinka estää heitä päätymästä hyväksikäyttäjien käsiin?

Minä en ainakaan tiedä. Itse kiitän vain onneani, etten ollut työhaastattelussa kymmenen vuotta nuorempi.

Kirjoittaja on Roomassa asuva vapaa toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.