Sepp-setä P-Koreaan kommandopipo päässä?

Pohjois-Koreasta kuului viikolla kummia. Tai itse asiassa, kun kyse on Pohjois-Koreasta, niin eivät ne kuulumiset niin kummia olekaan. Joka tapauksessa kerrotaan, että maajoukkuetta jalkapallon MM-kisoissa luotsannut päävalmentaja Kim Jong-Hun on passitettu työleirille ja pelaajia on kidutettu. Pohjois-Koreahan hävisi Etelä-Afrikassa kaikki kolme otteluaan ja päästi kisoissa eniten maaleja.

Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Sepp Blatter ilmoitti, että Fifa tutkii väitteet. Hullun urheilun James Bond -työryhmä toivottaa onnea matkaan ja ihmettelee samaan hengenvetoon, että kuinkahan moinen meinaa onnistua?

Kun esimerkiksi USA:n keskustiedustelupalvelu CIA ei ole juurikaan saavuttanut henkeäsalpaavaa menestystä Pohjois-Korean tiedustelussaan, niin mitä eväitä siihen on Fifalla? Vetääkö Sepp-setä kommandopipon päähän ja loikkaa rynnäkköhelikopterista suoraan Pjongjangin keskustaan kyselemään, että kidutatteko, häh?

MITÄ KIDUTUSKEINOIHIN tulee, Hullun urheilun agenttien onkimat tiedot Koreoiden rajavyöhykkeeltä kertovat epäinhimillisistä raakuuksista.

Pohjois-Korean pelaajia on tiedustelulähteiden mukaan sullottu ahtaisiin betonibunkkereihin ja heidät on muun muassa pakotettu katsomaan televisiosta Veikkausliigan otteluja.

Eikä siinä vielä kaikki. Surkeimmat piruparat passitettiin tietokoneen äärelle töllöttämään Palloliiton nettisivujen HUU-tv:stä puheenjohtaja Sauli Niinistön puhe, jonka hän piti rennonletkeästi tiistaina EM2012-karsinnan käynnistäneessä kick off -tilaisuudessa.

Kick off -tilaisuudesta puheen ollen. Siellä esiteltiin EM-kisojen isäntäkaupungit Puolassa ja Ukrainassa. Palstanpitäjä ei paljon peeärrästä ymmärrä, mutta eikö nuo olisi ollut syytä esitellä vasta sitten JOS Suomi kisoihin selviytyy?

PALSTANPITÄJÄ ON seurannut myös Budapestin EM-uinteja, ainakin toisella silmällä. Kun Hanna-Maria Seppälä jäi pois loukkaantumisen vuoksi, oli odotettavissa, että menestyksellä ei paljon mässäillä.

Mutta siltikin. Suomen kisajoukkueen ensimmäinen välieräpaikka napsahti torstaina, kun Emilia Pikkarainen oli viidestoista sadan metrin perhosuinnin alkuerissä. Sitä ennen kaikki suomalaiset olivat jääneet alkueriin, useimmiten sijoitus painui kolmenkymmenen huonommalle puolelle.

Toista se oli ennen kun oli Sievinen ja Kasvio. Jos suomalaisten meno tuosta vielä kovin heikkenee, seuraavaksi joku hukkuu altaaseen. Hullun urheilun saamien tietojen mukaan kotimaasta onkin lähetetty Unkariin henkilökohtainen uimarengas jokaiselle joukkueen jäsenelle.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

”Totuus astuu vallan alle, vääntyy ja katkeaa”

Hevosurheilu on sitkeiden ihmisten laji

Sademetsäpalot uhkaavat koko maapalloa

Tällänenon Viipuri.

Kolumni: Wowittajan paluu

WoWittajan odotettu paluu

Kolumni: Kuka tekisi fiktio-Docventuresin?

Kolumni: Typerät ideat ovat uusiutuva luonnonvara

Kolumni: Aasialaiset uskovat yksilön vastuuseen

Kolumni: Trump mokasi mahdollisuutensa napapiirillä turvauduttuaan tyypilliseen pikkumaisuuteensa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.