Silmut ristissä keikkalavoilla

Nokiassa yhteiskuntajohtajana nykyisin toimiva Esko Aho osoitti viikolla Porissa, miten yhteiskuntasuhteita pitää hoitaa. Hän kieltäytyi vastaamasta keskustelutilaisuudessa, jossa keskusteltiin vastuista, dopingkysymyksiin - Hiihtoliiton entisenä puheenjohtajana. Aho näytti ja kuulosti tv-ruudussa hölmöltä, kun hän kategorisesti kieltäytyi vastaamasta toimittajien asiallisiin kysymyksiin vetoamalla siihen, että hän oli saapunut Poriin puhumaan ja keskustelemaan muista aiheista. Veikkaanpa, että jos häneltä olisi kysytty asian vierestä vaikkapa suurimmasta kalansaaliista, hän ei olisi vältellyt vastuutaan, vaan vastannut.

??? Millaisen testin morsian perinteisesti järjestää sulholleen Monacossa? Isyystestin.

TASAPUOLISTA ei ole valtiomiesten kohtelu maailmalla. Monacon ruhtinaalla on pari lehtolasta (mikä sana!), häissä hän vilkuilee muita naisia, hanimuuninsa hän keskeyttää isyystestin vuoksi ja vaimoltaan hän odottaa (vain), että tämä alkaa odottaa. Eikä valtamedia tai feministit ole miestä teilaamassa. Meillä kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (pers. olalle.) näyttää hieman suomalaisen miehen juomisen mallia ja hirveä huuto.

??? Millä lempinimellä Monacon ruhtinas Albert myös tunnetaan? Munacan Vilpertti.

YÖLINTU-YHTYEEN humalassa sekoileva laulaja Simo Silmu kertoi äskettäin, että hänellä menee huomattavasti enemmän aikaa miettimiseen kuin itse tekoon. Haastattelun lukemisen jälkeen jäi epäselväksi vain yksi kysymys. Kauanko hän miettii viinapullon korkin avaamista?

??? Miksi kutsutaan eläkkeellä Aasiaan muuttavaa suomalaismiestä? Thaimaan norpaksi.

TULI KERROTTUA kaksi viikkoa sitten verkkopalvelun tarjoajasta, joka ei saanut palvelupakettia postiin ajoissa. No, yhden soiton jälkeen paketin ilmoitettiinkin yllättäen olevan postissa jo muutaman päivän sisällä. Kiitos siitä. Hauskinta tässä "palvelussa" oli kuitenkin tekstiviesti, että saattaisin seurata lähetyksen etenemistä verkon välityksellä. Ja mukana seuraamiseen tarvittavat tunnisterivi, noin 23 merkkiä. Heh, heh. Ei minua kiinnosta se, milloin paketti on Järvenpään kohdalla tulossa, vaan se, milloin se on perillä.

??? Mitä ompelija sanoi lavatansseissa? Kerrankin on hyvät saumat.

TULI MIELEEN myös kerettiläinen ajatus suomalaisista sotilaista. Nimittäin aina kun suomalainen sotilas haavoittuu maailmalla rauhanturvaoperaatiossa, alkaa keskustelu siitä, pitääkö Suomen moisiin osallistua. Meinaan vaan, että nyt kun loukkaantui useampia varusmiehiä sotaharjoituksissa salamaniskusta, pitäisikö samalla logiikalla aloittaa keskustelu sotaharjoitusten mielekkyydestä. Ja kun salamaniskun jälkeen pojille annettiin kriisiapua, niin millainenkohan jono vastaavalle vastaanotolle olisi itse sotatoimissa...

??? Mikä marjojen poimintaan liittyvä termi kuvaa suomalaisia ilmailualan työntekijöitä? Lakkosato.

SARJASSAMME maksu-tv:n asiakkaaksiko, kerron, että minusta tulee maksu-tv:n käyttäjä heti, kun palveluntarjoajan urheiluohjelmiin löytyy selostaja, jolle urheilija EI TEE "omaa, henkilökohtaista ennätystä".

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen Tänään-osaston tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.