Sisäinen Sarasvuo

Doping-testaajat tekevät nykyisin yllätysvierailuja talvilajien edustajien majapaikkoihin myös kesällä. Jopa kaiken kokeneet testaajat ovat saattaneet yllättyä, mikäli he ovat pistäytyneet joku aamu Virpi Kuitusen luksustalossa. Vessasta kun on epäilyttävien aineiden sijaan löytynyt uninen Jari Sarasvuo. Kilpaurheilun näkökulmasta asiassa ei ole mitään ongelmaa, sillä Sarasvuon käyttäminen on kansainvälisen doping-säännöstön mukaan sallittua.

Myös kuitu on elimistölle terveellistä. Tein taannoin itselläni ihmiskokeita ja nostin päivittäisen kuituannokseni yli 40 grammaan. Tulos oli, että tunnen oloni aamuisin lähinnä printteriksi.

Sallitut aineet ovat nykyisin kova sana suomalaisessa politiikassa. Vielä 1970-luvulla monet valtakunnan huippupoliitikoista ryyppäsivät juhannuksena niin rankasti, että muut joutuivat kirjoittamaan heidän muistelmansa.

Poliittiset gallupit perustuvat yleensä siihen, että ihmisiltä kysytään erilaisia asioita. Harva poliitikko tosin kertoo etukäteen gallupissa tai vaalikoneessa vaikkapa suunnittelevansa seuraavan puolen vuoden aikana loikkaamista toiseen puolueeseen tai hautovansa vakavasti valtiopetoksen tekemistä. Kysykää vaikka Eija-Riitta Korholalta tai Kauko Juhantalolta.

Kyselytutkimukset ovat usein myös tahattoman hauskoja. Ranskassa tehtiin viime vuonna maanlaajuinen kuluttajatutkimus autopesuloiden käytöstä. Tutkimuksen päähavainto oli, että ranskalaiset käyttävät autopesulaa lähinnä silloin, kun auto on pesun tarpeessa.

Vuonna 2009 vain neljä suomalaista kymmenestä vaivautui äänestämään EU-vaaleissa. Eurovaalien ääniharava Timo Soini korosti koko kampanjansa ajan, että poliitikkojen on toteltava kansan enemmistön tahtoa. Jos 60 prosenttia kansalaisista kerran passasi eurovaalit kokonaan, Soinin olisi oltava populistisuudessaan linjakas ja jätettävä oma Brysselin-keikkansa tyystin väliin.

Demareiden puheenjohtaja Jutta Urpilainen totesi Ylen haastattelussa EU-vaalien olleen poliittiset vaalit. Urpilaisen vähemmän terävä havainto oli osoitus siitä, että tynnyrissä kasvaa hyvää konjakkia mutta huonoja poliitikkoja. Yhtä hyvin Urpilainen olisi voinut korostaa Isä Mitron olevan demareille erinomainen EU-edustaja siitä huolimatta, ettei Mitro ole Sdp:n jäsen. Toinen demarimeppi Liisa Jaakonsaari sai paikkansa uskonnon tai Nato-jyräämisen sijaan sillä, että hän onnistui vasten tapojaan vaikuttamaan kaksi viikkoa putkeen inhimilliseltä.

Monista tarjolla olleista entisistä huippu-urheilijoista vain kävelijä Sari Essayah valittiin EU-parlamenttiin. Essayah joutui tosin turvautumaan eurotaivaspaikkansa varmistamiseksi epäpyhään allianssiin perussuomalaisten kanssa. Sionismi kävelee siis heinäkuussa Brysseliin käsi kädessä soinismin kanssa.

Joskus vanha kunnon huutoäänestys tuottaa parhaan tuloksen. Viranomaiset saisivat helposti selville liian humalassa soutuveneellä juhannuksena liikkuvien ihmisten määrän kehottamalla näitä nousemaan housut nilkoissa seisomaan ja kertomaan kuuluvalla äänellä oman nimensä.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.