Somessa hapuilua ja päästä hikoilua

Palstanpitäjällä on ollut äärettömän mielenkiintoinen viikko. Hän on ottanut hapuilevia ensiaskeleitaan sosiaalisessa mediassa perustamalla männä viikon torstaina Twitter-tilin.

Ja voi sitä onnen huumaa ensimmäisten viserryshetkien aikana! Hänen narsistista puoltaan hiveli, kun ensimmäinen kahdeksan tunnin kuluessa kelkkaan hyppäsi yli 300 seuraajaa. Sittemmin tahti on kyllä hiipunut, tätä kirjoitettaessa seuraajia on rapiat 400. Tasaisen vauhdin taulukolla niitä pitäisi olla yli 6000. Ei ole.

Sanovat, että journalistin täytyy näinä päivinä olla mukana somessa. Viikon kokemuksen perusteella palstanpitäjä ei oikein ymmärrä, miksi. Hän on roikkunut Twitterissä tuntitolkulla ja samaan aikaan monta tähdellistä asiaa on jäänyt tekemättä. Jännäähän se on toki ollut.

Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Sports Quotes -tilin seuraaminen tuo urheilufilosofiaa ja -viisautta kansalaisen päähän kahmalokaupalla.

”If winning isn’t everything, why do they keep score?”, loihe jenkkifutiksen valmentajalegenda Vince Lombardi lausumaan joskus muinoin.

Vuonna 1970 autuaammille stadioneille siirtynyt Lombardi voitti NFL-mestaruuden viisi kertaa. Melkoisen simppelillä johtolauseella.

Sports Quotesista tärähti suoraan palstanpitäjän sieluun myös tuntemattoman viisastelijan lausahdus ”Sweat is what happens when your fat is crying”.

Vapaasti tuon voisi kääntää, että hiki on läskiesi itkua. Tämä lienee puutaheinää.

Ikämiesiän pian saavuttavana palstanpitäjä on huomannut toki ajan hampaan armottomat puraisut. Kun liikkuminen on jäänyt vuosikausia turhan vähälle, on ukko päässyt rapakuntoon. Satunnainen iltakävely Asemakatu 11:een nostaa hien voimakkaasti pintaan, vaikka kevät onkin ollut viileän sorttinen.

Mutta ei se hiki tuolta vyötärön seudulta tule, jossa kuitenkin sijaitsee käytännössä lähes sata prosenttia palstanpitäjän läskeistä. Ei, pisaraa pukkaa ohimoilta ja otsalta. Ne ovat kuitenkin niitä seutuja palstanpitäjän kropassa, jotka ovat yhä kiinteitä ja kimmoisia. Jos päässä jotain läskiä on, niin se sijaitsee leuan alla. Mutta ei puske hikeä sieltääkään lain. Pään ylemmistä kerroksista vain vuolaasti valuu. Kyllä ne ovat luu ja nahka, jotka itkeä tuhertavat.

Lopuksi onnittelut jääkiekon Suomen mestaruudesta Porin Ässille. Kun patapaidat edellisen kerran olivat finaalissa seitsemän vuotta sitten, kuvaili eräs Olli Lindholm porilaista hulluutta seuraavasti:

”Se on sitä, että kun ovessa lukee vedä, se työnnetään auki.”

Palstanpitäjä heitti silloin ilmoille kysymyksen, mitä porilainen tekee, kun mehutölkissä lukee ”revi nuolia pitkin”. Kysymys on yhä vastausta vaille. Tosin Porissa ei lähipäivinä montaakaan mehutölkkiä aukaista, nuolia pitkin tai muutenkaan.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.