Sopiva tekstiviestintäministeriksi

Poliitikot valittavat, että media on henkilöinyt ja viihteellistänyt politiikan. Väärin. Politiikka on aina ollut henkilöitynyttä (esimerkiksi Urho Kekkosen aikana) eikä politiikka, esimerkiksi se Arkadianmäellä tehtävä, ole yhtään sen viihteellisempää kuin aiemminkaan. Tai, jos on, niin siihen syypäitä ovat yksin poliitikot. Miksikö? Siksi, että poliitikot sotkevat kaksi asiaa. On nimittäin politiikka, se yhteisten asioiden hoitokoneisto ja sitten on media, jolla on ihan muita tehtäviä. Totta on, että media käsittelee poliitikkoja nykyään myös muina tekijöinä kuin pelkkinä poliitikkoina, mutta silloin he eivät ole julkisuudessa politiikkansa vuoksi, vaan kiinnostavina, tuttuina julkisuuden henkilöinä.

??? Miten kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kommentoi Ilkka Kanervan aiheuttamaa tekstiviestikohua, kun selvisi, että viestittelyn kohde on strippari ja pornoelokuvan tähti? Tämä nyt on tätä politiikan aikuisviihteellistymistä...

Otetaan esimerkiksi Ilkka Kanerva ja Matti Vanhanen. Joku voi toki moralisoida miesten naisjuttuja ja linkittää ne miesten kykyyn hoitaa poliittiset virkansa. Suomessa ei kuitenkaan ole sellaista poliittista perinnettä, että tällä saralla sössiminen vaarantaisi miesten aseman ministereinä. Tässä suhteessa suomalaiset ovatkin tolkun ihmisiä ja ymmärtävät, että tämähän vain inhimillistää politiikkaa. Ja kyllä minä uskon, että Vanhanen pystyy tekemään päätöksen Vuotoksen tekoaltaan rakentamisesta, on hänen sänkynsä lämmittäjänä sitten aito blondi tai brittiläinen vesipullo.

??? Mitä Ilkka Kanerva ajatteli viimeksi Brysselissä EU:n ministerikokouksen aikana? Tukiaisia.

Perustuslain mukaan ministerien on oltava "rehellisiä ja taitavaksi tunnettuja Suomen kansalaisia". Ilkka Kanervan rehellisyys on viime päivinä kyseenalaistettu, mutta hänen taitavuudestaan sen sijaan ei ole epäilystä. Ainakin miespuoliset kansanedustajat ovat sitä mieltä, että onhan kuuskymppisen äijän oltava taitava, jos hän saa nuoren ja kauniin blondin kiinnostumaan itsestään.

??? Miten jatkuu Ilkka Kanervan alkuperäinen parisuhde tekstiviestikohun jäljiltä? Kiikon kaakon.

Kansanedustaja Tanja Vienonen-Karpela-melkein-Niinistö-Vanhanen-Saarela-Karpela-Saarela on perunut avioeronsa elokuvaohjaaja Olli Saarelan kanssa.Odotan, että pian hän kertoo jossakin naistenlehdessä, että avioeron perumisen syynä oli eroahdistus.

??? Mitä kokoomuksen pitää varoa Ilkka Kanervan kanssa? Ettei Ilkka osu omaan nilkkaan.

Kimi Räikkönen kohtasi kuulemma uuden ongelman vieraillessaan viimeksi Helsingissä. Hän ei löytänyt itselleen sopivaa ruokaravintolaa. Kun asiaa alettiin selvittää, paljastui, että Kimi ei halunnut syödä missään Michelin-ravintolassa eikä Bridgestone-ruokaloita siihen hätään löytynyt.

??? Uuden ja nuoremman naisystävän myötä Matti Vanhanen on hankkinut itselleen virtaviivaisemmat silmälasit? Hallituksen tiedotustilaisuudessakin Vanhanen puhui vain menokehyksistä.

Huippu-urheilussa Suomi näyttää jääneen kehitysmaan rooliin, ainakin mitä tulee palkkioihin. Vai miten on selitettävissä se, että hiihtäjä Virpi Kuitusen talven palkkioiden määräksi ilmoitettiin Lahden maailmancupin alla 125 000 euroa, ja että Lahdessa hän voitti vain kympin.

??? Mikä olisi ollut pisterohmu Raipe Helmiselle oikea jäähyväislahja keinutuolin sijasta? Syöttötuoli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.