Suhteellisuudentajua parisuhteeseen

Eiköhän tästä pari ”some-kohua” ja lööppikin synny: uusi kotimainen tosi-tv-sarja Vieraissa alkaa 11. maaliskuuta. Olikin vain ajan kysymys, milloin tällaisen sarjan saisimme.

Neljä suomalaista tavispariskuntaa vaihtavat puolisoitaan keskenään. Sitten katsotaan, mitä tapahtuu. Ehkä parisuhteeseen opitaan jotain uutta. Ehkä ero havaitaan hyväksi vaihtoehdoksi. Oikeasti sarja perustuu siihen, että katsoja pohtii seksijuttuja.

Te jotka luette juttujani, tiedätte, mitä kolumnissa seuraavaksi tapahtuu. Tv-kriitikko julistaa suureen ääneen, että ”minua ei voisi kiinnostaa vähempää tuntemattomien ihmisten parisuhteet”. Seuraavaksi ihmettelen sitä, mikä niissä muita kiinnostaa.

Ja tottahan tämä jälleen kerran on, vaan ei jumiuduta siihen. Ryhdyin nimittäin pohtimaan asiaa tarkemmin. Jos vaikkapa radiosta alkaa tulla parisuhdejuttuja, vaihdan kanavaa. Viimeksi kiinnostavammaksi paljastui naapurikanavan ohjelma, jossa käsiteltiin passiivisten ja aktiivisten sijoitusrahastojen eroja ja kulurakennetta.

Mieleen tuli väkisin, onko vika minussa? Pitäisikö parisuhdeasioiden kiinnostaa? Elän sentään sellaisessa itsekin. Entäpä jos kyse on oman lähipiirini ihmisistä? Otan toki osaa iloihin ja suruihin, mutta mieluummin kuulisin vaikka elokuvavinkkejä tai ruokakokemuksia.

Asiaa aikansa pähkäiltyäni tajusin, että tietyt parisuhteet kiinnostavat minua suurestikin. Olen muiden rakkauksien ja erojen suhteen itkenyt ja iloinnut monta kertaa. Nimittäin fiktiivisten ihmisten, elokuvien ja tv-sarjojen.

Viimeksi eilen sydämeni suli scifi-sarja Expansen kolmannen kauden lopun rakkaudentunnustusten vuoksi. Kun Deadpool 2:n päähenkilö menetti vaimonsa väkivaltaisesti elokuvan alussa, kätkin kyyneleitä vaimoltani.

Fiktio on paljon kiinnostavampaa kuin todellisuus. Tosielämän käsikirjoitus on tylsä ja banaali.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .