Suklaamaailman anarkisti synnytti korvamadon

Ei voi laittaa suklaaseen, ei voi laittaa suklaaseen”. Kun aamulla avaa silmät ja tämä on ensimmäinen asia joka mielessä pyörii, ei kaikki ole todellakaan kohdillaan.

Huomaan hyräileväni mainosbiisiä niin tiuhaan, että ihmettelen, että en ole saanut asiasta jo tiukkaa palautetta läheisiltäni. Itse antaisin kyllä, jos joku ryhtyisi näin ärsyttäväksi lallattelijaksi.

Syyllinen hyräilyyni on tietysti Fazer, joka mainostaa televisiossa tiheään uusia suklaatuotteitaan.

Sen sijaan, että mainoksessa ”suklaaseen menisi” jotain pöyristyttävän kummallisia mausteita, sinne menee mustikoita, tyrniä ja lakritsaa. Nekö muka ovat outoja ja ikään kuin kiellettyjä yhdistelmiä suklaan kanssa? Nekö tekevät Fazerista melkein anarkistin?

Eikö jokainen oman elämänsä kakkukondiittori ole tiennyt jo pienen ikuisuuden ajan, että kirpsakan tyrnin ja suklaan avioliitosta syntyy ihana kakku, tai että suklaan ja lakritsin suhde on taivaissa kirjoitettu jo silloin kun sukulaku syntyi vuonna kivi ja miekka. Lakritsin serkkua salmiakkiakin on ymmärretty liittää suklaatuotteisiin jo pitkän aikaa.

Mielestäni oikeasti pöyristyttäviä suklaaseen laitettavia makuaineita olisivat esimerkiksi karjalanpaisti, moottoriöljy ja rautakanki. Niiden kohdalla minäkin tarkoittaisin sitä mitä hyräilen, eli että ”ei voi laittaa suklaaseen, ei voi laittaa suklaaseen”.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .