Suomi- ruokaa hienosti

Finnjävel – ravintola helvetistä on dokumentaarinen tosi-tv-sarja, joka valottaa Helsingin Etelärantaan avautuneen fine dining -ravintolan tarinan ideatasolta aina valmiiseen ravintolaan ja gourmet-elämykseen asti. Huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen suomalaista perinneruokaa tarjoavan ravintolan jokainen ruokalaji on oma tarinansa. Kaikki kahdeksan jaksoa ovat nähtävissä Katsomossa, ja sarja alkaa MTV3:lla 2. kesäkuuta.

Ranskalainen Marseille on Netflixin ensimmäinen eurooppalainen yksinoikeussarja. Gerald Depardieu esittää Marseillen pitkäaikaista pormestaria, jonka selvästi nuorempi poliittinen suojatti (Benoit Magimel) haastaa oppi-isänsä armottomaan valtataisteluun. Sarjaa on jo kutsuttu Ranskan House of Cardiksi, ja ainakin trailerin perusteella luvassa on hurjaa menoa.

Palkitun #lovemillan tekijöiden uusi nuortensarja Sekasin sijoittuu psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle. Mustan huumorin värittämä sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa ja YouTubessa 14. toukokuuta klo 20, ja se esitetään TV2:lla 23.–26.5. Päähenkilöllä, 17-vuotiaalla Papillonilla (Elias Westerberg) on väkivaltainen, päihteitä väärinkäyttävä isä (Antti Reini).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.