Suomimiehen soidinhuuto

Nyt ei puhutakaan kenestä tahansa miehestä.

Nyt puhutaan siitä miehestä, jonka lippis kertoo lempioluen ja harottavat silmät juotujen tuoppien määrän. Sellainen mies, joka saa uuden murteen aina iltaisin.

Sellainen mies alkaa olla aktiivisimmillaan keväällä ja kesällä, erityisesti iltaisin. Talviasumisesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta luultavasti se on kotonaan odottelemassa lämpimiä kelejä.

Parhaiten se viihtyy laumassa, ja siksi monet meistä joutuvat kerran jos toisenkin tekemisiin näiden tyyppien kanssa. Yleensä se ei kuitenkaan ole edes pahantahtoinen, vaan todennäköisimmin vain yksinäinen.

Harmillisen usein sellainen mies kuitenkin erehtyy lähestymään nuoria tyttöjä. Ehkä se ikävöi omaa nuoruuttaan tai on ottanut muutaman ylimääräisen itsetunnolle.

Tarkkaa motiivia toiminnalle on vaikea sanoa, mutta sehän riippuu yksilöstä. Jotkut pistävät parhaat iskurepliikkinsä peliin, toiset taas tahtovat vain avautua epäreilusta elämästä.

Mies tiedustelee mielellään, mitä ”nätti tyttö” tekee yksin ulkona tai onko poikaystävää sattumoisin kuvioissa. Miehen arkkivihollisia ovatkin jääkaappi-pakastimen kokoiset nuoret miehet, jotka asuvat aina toisella paikkakunnalla tai ovat juuri matkalla kotiin nyrkkeilykisoista.

Jokaisella tytöllä kun on kyseiseen muottiin sopiva poikaystävä jossain odottamassa. Tai ainakin sillä hetkellä on.

Monesti mies jopa itse tiedostaa, että on hieman outoa ajautua nuorten tyttöjen juttuseuraksi. Silloin se kysäisee leikillään: ”Eikö nättiä tyttöä pelota tähän aikaan yksin?”.

Ei, ei pelottanut. Pitäisikö?

Kirjoittaja opiskelee toista vuotta Jyväskylän Lyseon lukiossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.