Superruokaa ja saunaenkelijoogaa itsensäkehittäjille

Terveys- ja kuntoiluvillitys on lähtenyt käsistä ja pahasti. Nykyihmisen elämästä on tullut loputonta itsensä kehittämistä, eikä loppua näy.

Heti alkuun totean, että kannatan terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Soisin, että jokainen meistä pyrkisi pitämään mielestään ja kehostaan mahdollisimman hyvää huolta.

Joku raja tässäkin kuitenkin pitää olla.

Nykyään ihmisen tulee jatkuvasti kehittää itsestään parempi ja jollain lailla terveempi versio. On opiskeltava useita eri aloja ja hallittava monta eri ammattia (joista yhden ehdottomasti täytyy olla personal trainer, eli PT), harrastuksiin täytyy kuulua monenlaista (ja kokonaisvaltaista, tämä on jostain syystä erityisen tärkeää) liikuntaharrastusta yhdistettynä mietiskelyyn (mieluiten joogan yhteydessä).

Ilman näitä tapoja ja tottumuksia ihminen on laiska epäonnistuja.

Ne meistä, jotka moisiin urotöihin pystyvät, voivat sitten kulkea pystypäin ja verhota itsetyytyväisyytensä ulkoisen nöyryyden ja vaatimattomuuden kaapuun.

– Minulla on nyt tosi hyvä olo, kun jätin gluteenin pois kokonaan. Jotenkin hirveesti energiaa koko ajan. Jokapäiväinen mietiskely taas on auttanut keskittymiskyvyn paranemiseen ja unen laatuun, toteaa nykyajan itsensäkehittäjä.

Media ja itsensä guruiksi nostaneet ruoka- ja kuntoiluekspertit myyvät ihmisille nopeita ratkaisuja, joiden avulla pääset käsiksi täysin uuteen elämään. Harmi vaan, että näiden niin sanottujen gurujen puheissa ei ole sisältöä edes siteeksi.

Jos joku marja jonkun itämailla sijaitsevan vuoren rinteiltä todella parantaisi kaiken syövästä kaljuuntumiseen ja tekisi samalla käyttäjästään mielenvoimillaan lusikoita taivuttelevan joogipyhimyksen, luulisin, että lääketiede olisi tapauksesta erittäin kiinnostunut.

Muutama onnistunut tuplasokkotesti valvotuissa oloissa ja maailma olisi ikuisiksi ajoiksi muuttunut. Nopeasti puhelin käteen ja soitto Nobel-komitealle, löytämäni supermarja mullisti juuri koko tiedemaailmaan!

Jostain syystä superruoka ja enkelihieronnat eivät ole vielä tuota palkintoa saaneet.

Ihmisille tarjotaan kaiken maailman valokristalli-enkelisauna-hierontajoogia, joiden avulla tavallisesta pulliaisesta kuoriutuu kauniimpi, älykkäämpi, valaistuneempi ja luultavasti myös muutaman sentin pidempi yli-ihminen, joka voi hyvin ja laihasti.

Keskustelin muutama päivä sitten suomalaisen huippuyleisurheilijan kanssa erilaisista urheiluharjoitteista, ruokavalioista ja uskomuksista. Kansainvälisesti menestynyt urheilija tiivisti ajatuksensa nykyajan itsensäkehittämiskulttuurista osuvasti.

– Laita se karkkipussi pois ja lähde ulkoilemaan. Kahden kuukauden kuluttua olet täysin uusi ihminen.

Ei ehkä niin trendikästä kuin intensiivinen HIIT-treeni yhdistettynä supersuklaaseen ja kivenlohkareen päällä mantraamiseen, mutta ainakin se toimii. Ikävä kyllä itsestäänselvyyksistä ei Nobel-palkintoja jaeta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.