Syvä joki -henkistä menoa Alaskassa

Kuutosen Erakkoperhe erämaassa -sarjaa (Alaskan Bush People) seuratessa mieleen tulee väistämättä yksi kysymys. Nimittäin se, että miten ihmeessä kuvausryhmä on uskaltanut lähteä tämän porukan matkaan.

Alaskan erämaassa elävä seitsenlapsinen Brownin perhe on nimittäin pikkuisen villin oloinen. Valtaosa perheenjäsenistä on asunut koko elämänsä yhteiskunnan ulkopuolella. ilman mukavuuksia ja luonnon armoilla. Ympäristö ei kuitenkaan ole se pelottavin tekijä vaan nuo hillybilly-henkiset kanssaihmiset. Minä en ainakaan uskaltaisi silmiäni ummistaa heidän keskellään. Koskaan ei voisi olla varma alkaako jossain kohta soida banjo ja homma mennä Syvä joki -elokuvan kaltaiseksi painajaiseksi.

En toki väitä, että tässä erakkoperheessä olisi suosittu Syvän joen tapaan puolison valinnassa sukulaisia, mutta sanottakoon, että melkoisen punaniskaista meininki on. Perheen äidin hammaskaluston perusteella esimerkiksi voisi päätellä, että tässä perheessä rakentava kritiikki jaetaan jollain ihan muulla tapaa kuin syvällisillä keskusteluilla.

Browinin perhettä on väitetty usein maskeeratuksi ja elämää Alaskassa lavastetuksi. Esimerkiksi natiivi alaskalaiset ovat esittäneet monien sarjassa nähtävien ”totuuksien” pitävän paikkansa lähinnä satukirjojen sivuilla. Perheen epäaitoutta on todisteltu myös vuosien takaisilla valokuvilla, joissa koko elämänsä erämaassa asuneet perheenjäsenet ovat näyttäneet ihan toiselta kuin tv-showssa. Niin tai näin, pikkuisen pelottavaa porukkaa joka tapauksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.