Tämänkö takia suomalaiset taistelivat?

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen on tuohtunut todistettavasti kahdesti. Ensimmäinen tapaus sekoitti rohkeasti sodomian ja rakkauden, tuoreemman käsitellessä tanssimisen syntistä ja luonnotonta maailmaa. Pentti haaveilee linnanjuhlista, joissa homot eivät tanssisi. Siellä saisivat jussit, teuvot ja timot viedä rauhassa Elovena-neitojaan, ilman isänmaallisuutta ikävästi häiritsevää outouden tunnetta.

Siellä liihottaisi parketeilla tavallista kansaa ja normaaleja sotaveteraaneja. Jumala ei näiden kohdalla ole tehnyt Pentin mukaan virheitä, joten aatamit ja eerot eivät pilaisi harmaan eri sävyin koristeltuja juhlia pitämällä hauskaa ja nauttimalla elämästä. Niitä seksuaalivähemmistöjä, jotka taistelivat Suomen sodissa ja ovat yhä hengissä, ei Pentin puheissa näy. Ei tosin näkyisi Linnassakaan.

Pentin puoluekaveri Teuvo kuljettaisi puolestaan homot tanssimaan Ahvenanmaalle. Tanssia siis saisi, kunhan ei tee sitä samassa paikassa kuin perussuomalainen. Eli Ravintola Mierontien pöydällä, uunituoreet sairaslomalaput flanellipaidan taskussa.

Teuvo pelkää homoja, neekeriukkoja ja Jumalaa. Siksi on mahdollisesti joskus julkisuudessa lipsauttanut jotain typerää, läpällä, kännissä tai sen kummemmin sitä tarkoittamatta. Koska tämä sattuu olemaan Suomessa muutenkin suosituin tapa kommunikoida, ei kukaan uskalla olla Teuvolle kovin kauan vihainen.

Pentin ja Teuvon tuumailua yhdistää aina muodissa oleva ei minun takapihalleni -ajattelumalli. Sen mukaan parempien ihmisten tulisi välttää todellista maailmaa. Tämä porukka olisi valmiina kippaamaan kaiken poikkeavan mihin tahansa muualle, paitsi omien sinisten ja terveiden silmiensä eteen. Lapset muka pelkäävät, kiinteistöjen arvo laskee. Huolen arvojen laskusuhdanteesta olen valmis jakamaan.

Miksi ne eivät ole kuin me, kysyy Normaali Rehellinen Veronmaksaja, ja yleensä nimimerkin takaa. Sieltä on hyvä kunnioittaa sananvapautta jakamalla niskalaukauksia muutenkin päähän potkituille. Joku kehuu potkaisseensa kerjäläiseltä kipot nurin, toista huvittaa bussipysäkille poltettu juoppo. Jokainen särö status quossa on uhka.

Saman saunan taakse mahtuvat romanikerjäläiset, muunmaalaiset, ei-heterot, mielenterveysongelmaiset, aktivistit, vammaiset, feministit, sivarit ja nistit. Näitä tappotuomioita jakavia ei voi tuomita tuomitsemisesta, koska jokaisella on oikeus olla sivistymätön moukka niin halutessaan.

Osa näistä moukista möykkää nyt eduskunnassa. Puhujanpenkistä käsin on luvallista loukata ketä tahansa, kunhan sotkee kielioppivirheiden ja peittelemättömän närkästyksen sekaan yhden osan Jeesusta ja toisen osan sotaveteraaneja.

Tämänkö takia täällä taisteltiin? Että aikuiset ihmiset saisivat kerta toisensa jälkeen loukata ja väheksyä erilaisia yhteiskunnassamme eläviä ihmisiä? Rikkoa YK:n ihmisoikeuksien julistusta vastaan? Halventaa niitä sodassa kaatuneita, joita Pentti ei huolisi edes omiin linnanjuhliinsa. Haluammeko todella olla itsenäinen takapiha maailman sivistyskansojen joukossa?

Kirjoittaja on punk-yhtye Aivolävistyksen laulaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.