Tässä jutussa on vain yksi jouluaihe

Aina ei voi ymmärtää asioita. Pian ei Tallinnaan matkaavan tarvitse näyttää passia rajalla, kun Viro tulee osaksi Schengen-aluetta. Lainsäädäntöneuvos Johanna Puiro sisäministeriöstä kertoo kuitenkin samassa yhteydessä, että sopimus ei kuitenkaan tarkoita passivapautta: matkustajilla pitää edelleen olla mukanaan passi tai EU-henkilökortti. Miksi? ??? Mikä on jääkiekkomaajoukkueen valmentajan Doug Sheddenin suosikki tv-ohjelma? Leijonan kitaan.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) perää yksityisyyttään oikeusteitse. Vanhanen teki viime maaliskuussa tutkintapyynnön entisestä naisystävästään ja Pääministerin morsian -kirjan kirjoittaneesta Susan Ruususesta (ent. Kuronen) sekä kirjan kustantajasta. Mahdollisesti oikeuden päätöksellä muutetaan suomalaista julkisuuskäytäntöä, joten sikäli tapauksella on merkitystä. Jos oikeuden päätös johtaa lakimuutokseen, ehdotan, että lain nimeksi laitetaan Lex Tampax.

??? Mikä on Matti Vanhasen suosikki tv-ohjelma? Ota ja jätä.

Pääministeri Vanhanen nimitti maanantaina uudeksi poliittiseksi erityisavustajakseen Jukka Ihanuksen, 30. Hän korvaa vuodenvaihteessa keskustalaisen Suomenmaa-lehden päätoimittajaksi siirtyvän Timo Laanisen. Nyt Vanhasen ei enää tarvitse yrittää iskeä itselleen omaa ihastusta, kun hänellä jo on työpaikallaan oma Ihanus.

??? Mikä on JYP:n pääomistajan Jukka Seppäsen suosikki tv-ohjelma? Huippuhalli haussa.

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner on joutunut kovan arvostelun kohteeksi. Samaan aikaan kun omalla firmalla menee kehnosti, miehellä on varaa patsastella julkisuudessa uuden morsmaikkunsa kanssa sekä matkustaa kauas häämatkalle. Oman yhtiönsä pääuutisissa Jungner kertoi hiljattain, että jos hänen pitää valita työn ja perheen välillä, hän valitsee perheen. Miehen muistikin on kaiken lisäksi lyhyt; erotessaan vaimostaan ja entisestä perheestään, Jungner ei valinnut perhettä eikä työtä vaan nuoren tyttöystävän.

??? Mikä on Mikael Jugnerin suosikki tv-ohjelma? Diletantti.

Kaupunkitoimittajat ovat valinneet Bubin vuoden kaupunkilaiseksi. Kyseessä ei ole Bubi Wallenius, tuo tunnettu tv-selostaja, vaan olympiastadionilla asustellut huuhkaja. Kaupunkitoimittajia pitää onnitella valinnasta. Vaikka tarjolla olisi ollut monia nimeltä mainitsemattomia huuhkajia, valinta osui Bubiin. Ei pöllömpi juttu.

??? Mikä on jääkiekkoseura Porin Ässien hallituksen suosikki tv-ohjelma? Suurin pudottaja.

Jos vanhassa Neuvostoliitossa olisi järjestetty Nightwishin kaltainen konsertti, siellä tulishow'sta olisi vastannut politpyroo. Jyväskylässä näin ei ollut, vaan bändi itse hoiti yleisön sytyttämisen. Konsertissa oli liekeissä jotain muutakin kuin bändi ja yleisö, mutta muutoinhan näissä konserteissa ei pidä paikkansa vanha sanonta; ei savua ilman tulta.

??? Mikä on Nokian kaupungin vesihuollon suosikki tv-ohjelma? Tuho-osasto.

Vauhkoontuneet porot talloivat viikolla kahta miestä Muoniossa. Miehet saivat kolhuja eri puolille kehoa. Paikalla nähty isomahainen, valkopartainen punanuttu oli kuulemma tokaissut tapauksesta sivullisille, että "senkin tontut..."

??? Mikä on Jere Karalahden suosikki tv-ohjelma? Huume

Korkeasaaren teatteri hakee uusia näyttelijöitä 15-jäseniseen harrastajateatteriinsa. Hakijoilta vaaditaan vain täysi-ikäisyyttä. Täyspäisyyden vaatimuksesta ei ole tietoa. Kimi "Gorilla" Räikkönen saattaa hakea paikkaa paalulta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Holtittomat kuskitko muka hauskoja?

Jyväskylä vs. Buenos Aires

Marin tekee ruuhkaa vihervasemmistoon

Kolumni: Taksien hinnat pysyivät, mutta palvelu huononi

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Haittamaahanmuuttajat söivät eläkeparannukset

Kolumni: Muunneltua totuutta laseilla ja ilman

Antenni: Lapseni löysi Youtubesta mainiot esikuvat

Kolumni: Itsenäisyyspäivä epäperinteisin menoin

Kolumni: Timanttisen loistava Viikingit-sarja loppuu ja alkaa uudelleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.