Täydellinen kisapäivä

Lago di Teseron hiihtostadionilla Val di Fiemmessä toteutui perjantaina jokaisen maastohiihtoa työkseen tai huvikseen katsovan unelma. Täydellinen kisasää. Parempaa keliä talviurheilutapahtumalle ei voi edes kuvitella.

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, eikä ainakaan suojaisimmissa paikoissa tuntunut tuulenvirettäkään. Katsojille oli luksusta, kun hiihdon MM-kilpailua saattoi seurata paitahihasillaan tai jopa ilman paitaa, kuten rohkeimmat köriläät. Sekään ei tosin vaatinut kovin karaistunutta luonnetta, sillä Dolomiittien auringossa lämpötila nousi jopa 25 asteeseen.

Miesten viestikilpailu tarjosi loistavan mahdollisuuden perheiden tai seurueiden iltapäiväpiknikille ja tilaisuus myös hyödynnettiin rakennettujen katsomoiden ulkopuolella. Yleisöä oli enemmän kuin yhtenäkään aiempana kisapäivänä, eikä edes Kaisa Mäkäräinen olisi enää voinut kuvailla hiihtokisojen tunnelmaa piirikunnalliseksi.

Itse kilpailusta yleisö nautiskeli kuin mistä tahansa muustakin kisasta, jos kiinnostusta latutapahtumiin ylipäätään riitti.

Lajin asiantuntijat sen sijaan eivät olleet yhtä innoissaan ankkureiden kiireettömästä etenemisestä. Viesti leimattiin jopa hiihtokilpailun irvikuvaksi.

Mielipiteitä saa olla, mutta paras kuitenkin voitti. Neljännelle osuudelle kärjessä lähteneet hiihtäjät suorastaan petasivat kultamitalin Norjalle. Petter Northug olisi ollut tyhmä, jos ei olisi kaikessa rauhassa kerännyt voimia ja odotellut loppusuoraa.

Suomalaisittainkin kärjen löysäily palautti kakkososuudella kadonneen mielenkiinnon kisaa kohtaan. Matti Heikkisen käsittämättömältä tuntunut nousu kärkiryhmään oli paitsi hänen hyvyyttään myös muiden hitautta.

Ihmettä ei silti olisi kannattanut odottaa, kuten jotkut suomalaiskatsojatkin stadionilla tekivät. Edes Heikkinen ei ole niin hurja menijä, että olisi pystynyt vastaamaan, kun kärkiankkurit vaihtoivat lenkkivaihteelta kirivaihteeseen.

Aurinkoisen päivän huvittavin tieto tuli Suomen mäkijoukkueelta, jolla on tänään edessään MM-kisat päättävät joukkuemäen kilpailu.

Mäkimiehillä piti olla perjantai-iltana mediatapaaminen joukkueen hotellilla Predazzossa, mutta se peruutettiin.

Syyksi kerrottiin, että ”mäkimiehet keskittyvät joukkuemäkeen, eivätkä ole haastateltavissa tänään (perjantaina)”.

Mäkijoukkueen menestys MM-kisoissa on ollut sitä tasoa, että ehkä pitäisi olla keskittymättä. Hyppääjät ovat kertoneet edelliskisojen jälkeen, että kypärän sisällä on ollut ylimääräistä puristusta. Yleensä sitä syntyy liialla keskittymisellä ja kisan miettimisellä.

Suomalaisittain positiivinenkin mäkiuutinen Predazzosta on saatu, ainakin Salpausselän kisojen järjestäjille.

Puolan Kamil Stochin suurmäen maailmanmestaruus takaa ainakin sen, että Salpausselän sunnuntain suurmäen kilpailua ei hypätä tyhjään mäkimonttuun. Stochin voitto tuo paikalle kymmeniä ja kymmeniä bussilastillisia puolalaisia rakentajia suomalaisilta työmailta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Ämmä hallitus?

Marin tekee ruuhkaa vihervasemmistoon

Kolumni: Jyväskylä vs. Buenos Aires

Kolumni: Holtittomat kuskitko muka hauskoja?

Kolumni: Taksien hinnat pysyivät, mutta palvelu huononi

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Haittamaahanmuuttajat söivät eläkeparannukset

Kolumni: Muunneltua totuutta laseilla ja ilman

Antenni: Lapseni löysi Youtubesta mainiot esikuvat

Kolumni: Itsenäisyyspäivä epäperinteisin menoin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.