Töihin otetaan

Etsin työntekijää. Palkka on 6 300 euroa kuussa, päälle veroton kulukorvaus 1 800 euroa. Luontaisetuihin kuuluu vapaalippu juniin, linja-autoihin ja kotimaanlennoille sekä ilmainen taksikuljetus Helsingin kirkolla.

Työ tehdään pääsääntöisesti toimistossamme metropolin keskustassa. Työviikko on tiistaista perjantaihin. Työsuhde-etuihin kuuluu 4–5 kuukauden vuosilomat.

Työ on tuettua. Valitulla on mahdollisuus henkilökohtaisen apulaisen käyttöön.

Päivittäisiin työtehtäviin kuuluu lukeminen ja kirjoittaminen sekä asioiden syvällinen ymmärtäminen. Jos on asiaa, saa puhuakin. Työyhteisössä tosin monet keskittyvät enemmän tuohon puhumispuoleen, usein epäselvistä syistä.

Sisälukutaito ja informaation nopea sisäistämien ovat työntekijän perustaitoja. Blogin kirjoittaminen helpottaa työn sujumisen seuraamista, samoin Twitterin.

Hakijalla pitää olla silmää erottaa sudet lampaista. Ympärillä liikkuu vieraan vallan agentteja, erilaisia lobbaajia, jotka pyrkivät säännöllisesti vaikuttamaan työn tekemiseen. Lopputuloksen kannalta on hyvä oppia nopeasti erottamaan näistä ne, joita kannattaa kuunnella.

Virheitä en salli. En palkkaa kirurgia tekemään sähkömiehen hommia. Se on kaikkien kannalta hengenvaarallista, ja typerää.

Työntekijässäni arvostan oma-aloitteisuutta, uusien näkökulmien esille tuomista ja keskustelun avauksia. Tällä en tarkoita sitä, että saan lukea sosiaalisesta mediasta tai iltapäivälehtien lööpeistä työntekijäni ”oma-aloitteisuudesta” vapaa-ajalla. Jos ei ole järjellistä tekemistä vapaa-aikana, on parempi olla ihan hiljaa tai etsiä itselleen järjellistä tekemistä.

Tosin tällainen henkilö ei kelpaa palkkalistoilleni.

En pidä pahana, jos paikkaa tavoitteleva on sujuvakäytöksinen. Osaa sanoa huomenta, päivää ja kiitos. Tilannetaju ja pukeutumiskoodin hallitseminen ovat hyviä lisäarvoja. Kielitaito on näissä tehtävissä eduksi, muttei välttämätöntä. Kuten jo aiemmin mainitsin, tuetussa työssä saa kaikenlaista tukea tehtävien hoitamiseen.

Työterveyshuolto on yksi Suomen huipuista ja vakaviinkin addiktioihin saa hienotunteista hoitoa.

Raivorehelliset eivät työhön kelpaa. Sulavasanaisuus ja selittämisen taito kuuluvat valitettavasti työn luonteeseen. Nämä taidot hillitsevät työpaikan sisäisiä konflikteja, ja asiakkaat ovat tottuneet pieneen liturgiaan. Jurottava tuppisuu ja toisaalta sammakoita suustaan päästävä joutuu nopeasti oppositioon.

Edellytän hakijalta aiempaa kokemusta yhteisöllisyydestä, talkoo- ja vapaaehtoistyöstä omassa elämänpiirissä. Se kertoo enemmän kuin mikään henkilön persoonasta, sydämen sivistyksestä.

Etsin tavan rehtiä ja työtä pelkäämätön suomalaista. Sellaista, joka saapuu työpaikalleen sovittuna aikana ja tekee hänelle luotetun työn äärimmäisen tarkasti ja hyvin. ”Parhaalla mahdollisella tavalla” ei ole riittävä, koska en halua huonoa työntekijää, joka tekee parhaalla mahdollisella tavalla luokattoman huonoa jälkeä. Sellaiselle minulla ei ole vara maksaa palkkaa.

Hakemukset koulu- ja työtodistuksineen tulee jättää 19.4. mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.