Töihin siitä, Atte

Yleensä omista lehtijutuista mieleen jäävät vain virheet ja hölmöilyt mutta joskus onnistumisetkin. Erityisen ylpeä olen siitä, kun kirjoitin animaatiokomedian Pasila ensimmäisestä jaksosta vuonna 2007.

Vaikka sarja ilmestyi puun takaa yllättäen, tajusin heti, että nyt tehdään kotimaisen tv-komedian historiaa. Sketsisarjojen ulkopuolella tässä maassa ei ole mitään yhtä hauskaa koskaan tai sittemmin telkkariin tehty.

Pasilan kultakausi oli sarjan luojan, käsikirjoittaja Atte Järvisen aikaan. Helmikuussa 2014 Pasilasta tuli Pasila 2.5 – The Spin-Off.

Käsikirjoittajatiimi ei ole pystynyt samanlaiseen nerokkuuteen kuin Atte Järvinen yksin, mutta sarja pysyi yhä hauskana.

Tänään Pasilasta nähdään jakso 39/40. Kaikki 40 jaksoa ovat olleet Areenassa jo jonkin aikaa, eikä lisää ole tulossa. Pasilan loppumisen kestäisin paremmin, jos sille olisi tiedossa korvaava animaatiosarja. En ole sellaisesta mitään kuullut.

Joten ehdotan, että Atte Järvinen kahlitaan patteriin siihen asti, että hän on kirjoittanut uuden riemukkaan komediasarjan. Yleisen edun nimissä, tämä maa tarvitsee toimivaa tv-huumoria.

Toinen vaihtoehto on, että nippanappa täysikäinen Tuomas Toivainen laajentaa animaatiokomediansa Hullu –hullumpi –yläaste täysimittaiseksi sarjaksi. Kahdeksan viisiminuuttista jaksoa oli sen verran vakuuttava työnäyte.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.