Taatusti väärä sääennuste

Pari päivää ennen juhannusta tälle viikolle ennustettiin sateista ja kylmää säätä. Tulikin hellettä.

Vaikka sään ennustaminen pidemmälle kuin muutaman päivän päähän on yhä valistunutta arvailua, iltapäivälehdissä ennustetaan säätä joskus monenkin kuukauden päähän.

Koska Humisevalla harjulla tunnetusti tuulee vähän miten sattuu, palstalla ennustetaan nyt säätä ja siihen liittyviä ilmiöitä. Ennuste perustuu täydellisen tietämättömyyden ja arvauksen takuuvarmaan yhdistelmään.

Heinäkuussa sataa välillä ja välillä paistaa. Naisten viikolla on tänä vuonna poutaa ja mätäkuun aikana valitellaan kuivuutta. Muuramesta puhaltaa kuitenkin arktinen tuuli kuntaliitoksia ajavan hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen tontille Jyväskylän Holstiin.

Elokuussa suomalaiset yleisurheilijat eivät yllä kunnon tuloksiin, koska vääränlaista tuulta riittää - varsinkin keihäsmiehillä.

Syyskuussa on poikkeuksellisen lämmintä. Suomen kiertämisen aloittavat presidenttiehdokkaat joutuvat hikoilemaan kunnolla. Helle sekoittaa Jyväskylän päättäjien päät, ja valtuusto päättää Jyväskylän konserttisalin yllättävästä paikasta.

Lokakuussa sataa lunta, mutta Jyväskylän ensi lumen latu saadaan käyttöön vasta marraskuussa. Lutakossa Satamakadun tunnelityömaalle valuu vettä.

Yksi on kuitenkin varmaa. VR:n junat ja Jyväskylän Liikenteen bussit jäävät välille ihan normaalitahtiin, koska toisinaan on kuumaa, toisinaan kylmää, mutta useimmiten siltä väliltä.

DEEGU TARKOITTAA urbaanin sanakirjan mukaan juoppoa, alkoholistia tai spurgua. Mutta onko deeguille tulossa oikein yleisurheilun MM-kisat?

Urheiluradiosta kuului yhtenä päivänä jotenkin siihen tyyliin, että "moni suomalaisurheilija joutuu nyt miettimään, kannattaako deegun kisoihin lähteä, jos oma kroppakaan ei ole kunnossa..."

Muutoinkin deegun kisoista on alettu puhua laajasti sähköisissä välineissä. Kirjoitettu teksti on armollisempaa, sillä yleisurheilun MM-kisat järjestetään elo-syyskuun vaihteessa Etelä-Korean Daegussa.

Sinne ei deegun ei varmasti kannata lähteä urheilemaan. Siellähän juostaan, hypätään ja heitetään kovaa.

VÄÄRIN KUULLUT tai tahallaan väärin kuullut laulujen sanat ovat monesti varsin osuvia, kuten lehtijutusta aiemmin tällä viikolla nähtiin.

Miten tamperelainen hyräilee Kirkan suurta hittiä?

- Sä Turun pyyhit silmistäni pois.

RAUTAKIRJA kehui juhannusviikolla, että jyväskyläläiset käyttävät ahkerasti R-kioskin laskunmaksupalvelua. Suuri uutinen oli tiedotteen lähettäneen firman mielestä se, että Jyväskylä kuuluu kymmenen palvelua eniten käyttävän paikkakunnan joukkoon.

Koska Jyväskylä on väkiluvultaan Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki, uutinen olisi ollut siinä, että kaupunki ei kuuluisi palvelun käyttäjien kärkikymmenikköön.

RAKENNUS NÄYTTÄÄ maallikon silmin siltä kuin tontille olisi unohdettu työmaaparakkeja päällekkäin. Mikä se on?

- Tietysti Jyväskylän uusi keskuspaloasema Ristonmaalla.

Kirjoittaja on taloustoimituksen esimies.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.