Takaisin Greyn anatomian elämäntotuuksien pariin

Seuraan uskollisesti Greyn anatomia -sarjaa, jossa käsitellään perinteisten sairaalasarjojen tapaan lääketieteellisiä asioita ja ihmissuhteita. Jos toinen teemoista jätettäisiin pois, koukuttavuus katoaisi.

Vaikka olenkin tämän kaltaisista sarjoista oppinut muun muassa sen mitä tarkoittaa sirppisoluanemia ja intubointi, niin ehkä pelkän tämän tiedon janolla en tulisi sarjaa seuranneeksi.

Sarjan uudet eli 14. tuotantokauden jaksot alkoivat pyöriä Livillä maanantaina. Vihdoin katsoja saa tietää mitä tapahtuu Jo Wilsonille (Camilla Luddington), kun hänen väkivaltainen ex-miehensä ilmestyi viime jaksossa yllättäen sairaalalle.

Kuten kaikki hyvät ohjelmat, myös Greyn anatomia sisältää paljon ikimuistoisia vuorosanoja. Niitä on väitetty jopa niin koskettaviksi, että ne pysäyttävät katsojan sydämen. Tämä on ehkä vähän liioiteltua, vaikka toki sarjan parissa usein kyynelehdinkin.

Ohessa kuitenkin muutama elämäntotuus sarjan tähden, Meredith Greyn (Ellen Pompeo) lausumana:

”Joskus on hyvä olla peloissaan. Se tarkoittaa, että sinulla on vielä menetettävää.”

”En pyytele anteeksi tapaa, jolla korjaan sen mitä sinä rikoit.”

”Me mokailemme ja hukkaamme suunnan. Jopa parhailla meistä on huonoja päiviä. Kuljemme silti aina eteenpäin.”

”Pääni sisällä on ihminen, joka on aivan mahtava ja kykenevä vaikka mihin. Hän on parempi versio minusta ja pelkään, etten koskaan muutu häneksi.”

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .