Takana on harvinaisen värikäs alkukevät

Suuryritysten suhmurointia on tavallisen kansalaisen vaikea käsittää ja sulattaa. Johtajia muka sitoutetaan yrityksiin erilaisilla bonuksilla ja palkankorotuksilla. Työntekijöitä sen sijaan ei sitouteta palkankorotuksilla, vaan pahimmassa tapauksessa tulee kenkää, kun firmaa saneerataan. Onko Finnair nyt muka paremmin johdettu yritys, kun johtajia on ”sitoutettu”. Vaikea sitä on maallikon ymmärtää sitäkään, että kun pörssiyhtiö ilmoittaa joukkoirtisanomisista, pörssikurssit lähtevät lentoon. Vaan ovatko irtisanomiset ehkä työpaikkakiusaamista?

??? Mistä tietää että Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto on täynnä ammattilaisia? Siellä peruutetaan päätöksetkin.

Edelliseen liittyen fiksu kollega muistutti sellaisista sanoista kuin väkivalta, väkiviina ja väkisinmakaaminen. Ikään kuin nämä huonot asiat olisivat erityisesti rahvaanväen ongelma, ei yläluokan. Kieli muokkaa ja ylläpitää maailmaa yllättävän paljon.

??? Miksi Stora Enson johdon koviin palkkoihin voi suhtautua hymyssä suin? Kyseessä on Karvinen!

Stefan Wallin (r.) ajoi itsensä miinaan tehdessään vain sitä, mitä poliitikkojen pitääkin tehdä eli puolustaa omiaan. Ei hän syyttä ole puolustusministeri. Nyt hän tosin on puolustuskannalla, kun oppositio hyökkää miestä vastaan. Koukkaus kielipolitiikan puolelle uhkaa johtaa poliittiseen mottiin, kun oppositio vyöryttää wallinhautaa tyhjäksi wallinheimolaisista. No, tuskinpa Wallin itseään jalkaan ampuu tässäkään tapauksessa, kun oppositiolla on piipussaan vain räkäpäitä.

??? Kuinka kauan Syyrian pommitukset jatkuvat? Hamaan loppuun.

Yleisradio uusi ajankohtaisohjelmiensa studiot ja ulkoiset puitteet. Hienoa. Vielä kun saataisiin haastatteluihin sisältöä, kaikki olisi hyvin. Mitäpä jos Yle kokeilisi puolen vuoden ajan sitä, ettei kutsu yhtään poliitikkoa, yritysjohtajaa tai asiantuntijaa studioon vaan tekisi ajankohtaisohjelmansa ihan muista lähtökohdista. Helppohan se on ottaa Mikael Jugner studioon puhumaan puuta heinää. Mutta mikä näiden haastojen funktio on, kun haastateltavat eivät kuitenkaan kerro mitään olennaista, ajavatpahan vain omiensa intressejä.

??? Miksi viranomaisten mukaan autojen kulutus- ja päästötiedoissa ei saa olla ilmaa? Ilma on tarkoitettu vain renkaisiin.

Arkkipiispa Kari Mäkinen toivoi tiistaina Suomen johdolta toimia ahneutta vastaan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Hurskas toive, vaan mahtaako johtaa mihinkään. Jotenkin tuntuu, että kirkolla olisi juuri nyt sauma nostaa profiiliaan, mutta aika hampaattomalta touhu näyttää. Hyvin maallisten asioiden kanssa se kirkkokin pakertaa.

??? Miksi postivirkailija kyllästyi kirjepostin käsittelyyn? Työ oli liian leimaavaa.

Olisi ehdotus urheiluväelle. Miksi pituudessa ja kolmiloikassa ei lankun sijasta siirrytä sellaiseen metrin mittaiseen ponnistusalueeseen, jolta hyppääjät voisivat leiskauttaa hiekkakasaan. Tulos mitattaisiin aina siitä, mihin tossu osuu. Ei tulisi yliastuttuja ja taatusti tälläkin menetelmällä paras mies ja nainen voittaisivat.

??? Earth Hour pimentää Jyväskylän 31.3. tunniksi? Happy Hour pimentää usein pitemmäksi aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.