Talvisauvakävelijät yhä keskuudessamme

Ähäpäs! Luulitteko, että Hullu urheilu ei enää ole perjantaiaamujenne ilona / suruna? Luulitte väärin. Edellisestä palstasta on kuitenkin aikaa kuukauden päivät. Siihenhän on syynä se, että palstan ilmestymistiheys muuttui tässä taannoin joka toinen viikko -tahdiksi ja tuossa nyt sitten hurahti kaksi perjantaita kokonaan ilman lehteä jonkun ihme joulun ja uuden vuoden takia.

HILJATTAIN ARKISTOJA ihmetelleessään palstanpitäjä havaitsi, että Hullu urheilu on saavuttamassa neljän vuoden taaperoiän. Palsta ilmestyi ensimmäisen kerran nimittäin 12. tammikuuta 2006. Keskisuomalaisen arkistohaun mukaan tämä on järjestyksessään 194:s pakina, tosin palstanpitäjän omien arkistojen mukaan kyseessä on jo 195:s. Ehkä yksi palsta on jätetty jossain vaiheessa salaa julkaisematta?

Ihan ihka ensimmäisellä palstalla hämmäs- ja kummasteltiin seuraavaa:

"Palstanpitäjää ei lakkaa hämmästyttämästä eräs ihmisryhmä: talvisauvakävelijät! Sauvakävely sinänsä on kai jo ihan ok, mutta onko pöllömpää touhua nähtykään, kun on hanget korkeat nietokset? Parin asteen pakkanen, tyyntä ja selkeää, aivan huikea hiihtokeli. Ja sitten: töks, töks, töks… Osta sukset, herran tähden!

Kyllä siinä taas on se maapallon menoa tarkkaileva avaruusolio ihmeissään. Talvisauvakävelyä voi verrata ainoastaan kesäpilkkimiseen. Enkä puhu nyt siitä lajin terassiversiosta.

Ei muuta kuin surffilauta kesähelteellä ulapalle ja kaira mukaan. Kairalla reikä siihen lautaan ja pilkkimään. Ja talven tullen taas sauvakävelemään…"

Vaan eipä ole neljässä vuodessa paljon tapahtunut. Talvisauvakävelijät tallustavat yhä keskuudessamme. Painettu sana on kuollutta, totesi jo Egon Spengler Ghostbusters-elokuvassa. Vai onkohan tuo lausahdus alkujaan jonkun viisaamman suusta?HULLUN URHEILUN nelivuotista taivalta kerratessaan palstanpitäjä aika ajoin suorastaan liikuttui. Oi sitä anarkiaa ja huonotapaisuutta, joka sai rehottaa palstalla vielä pari vuotta sitten. Hiljattain palstanpitäjää kuitenkin ohjeistettiin lehden uudesta linjasta, jonka mukaan kaikenlainen huonotapaisuus tahi muu säädyttömyys on vastedes jyrkästi pannassa.

Sen jälkeen palstanpitäjä on ollut eksyksissä. Hän on aina pyrkinyt laatimaan pakinansa visusti huonotapaisuutta noudattaen. Esimerkiksi helmikuun 1. päivänä vuonna 2008 julkaistun Hullun urheilun otsikko oli "Viinaa, seksiä, epoa, huumeita ja maksamattomia velkoja". Eikä otsikossa edes ollut mitään itse keksittyä, vaan kaikki oli elävästä urheiluelämästä.

Palstanpitäjä on suuren haasteen edessä, mutta aikoo käydä sen kimppuun päättäväisesti. Huippu-urheilun maailma sisältää jo lähtökohtaisesti niin paljon huonotapaisuutta, että siitä pakinointi huonotapaisuutta vältellen on äärimmäisen vaikeaa.

Mutta yritetään jälleen kahden viikon kuluttua.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.