Tamminiemen tulipesän jakajat taas ajankohtaisia

Entisöitävästä sohvasta löytyy vahingossa Nokian osakkeita. Pihapiirin linnunpöntöissä on parkettilattiat. Oravat käyttävät ylioppilaslakkia.

Strömsössä menee hyvin, mikäli televisiota on uskominen. Toisin on Israelissa, missä pääministeri Ehud Olmert joutuu tässä kuussa jättämään tehtävänsä korruptiosyytteiden vuoksi. Historiallisten syiden takia Olmert tuskin ryhtyy Paavo Lipposen tavoin kaasufirman mannekiiniksi.

Kaasu-Lipponen hermostui savolaisten naljailuun niin, että jätti kaikki luottamustehtävänsä. Pääministerinä Lipponen esiintyi kansan yhdistäjänä, mutta sittemmin hän on lähinnä keskittynyt jakamaan suomalaisia tyhmiin ja älykkäisiin.

Lipposen kannattaisi lyödä bisnesmielessä hynttyyt yhteen Aarno "Loka" Laitisen kanssa. Pojat voisivat järjestää Tamminiemen saunassa saunailtojen sijaan erityisiä kaunailtoja, joissa osanottajat muistelisivat lämmöllä heille vuosikymmeniä sitten tehtyjä vääryyksiä. Porukka kävisi todennäköisesti niin kuumana, että kiukaan lämmittämisen sijasta löylyvettä tarvittaisiin saunojien viilentämiseen.

New Orleans sai jo toistamiseen parin vuoden sisällä yliannoksen vettä, kun hurrikaani Gustav riepotteli seutukuntaa. USA:ssa on marraskuussa presidentinvaalit, ja tämä vaikutti myös New Orleansin pelastustoimiin. Tällä kertaa myös köyhät evakuoitiin kaupungista hyvissä ajoin.

Gustav-myrskyn reitillä ollut Jamaika menestyi Pekingin olympialaisten pikajuoksuissa erinomaisesti. Usain Bolt voitti 200 metrin kilpailun ajalla, joka käytetään normaalisti sadan metrin juoksemiseen. Ilmeisesti vuoden 2005 Katrina-hurrikaani lennätti erinäisiä lääketieteellisiä palveluita Yhdysvalloista Jamaikalle, sillä jenkkisprintterien oli Pekingissä tyytyminen himmeämpiin mitaleihin.

Jamaikalaiset eivät ole aina olleet tunnettuja nopeudestaan. Ylenpalttisen marijuanan pössyttelyn takia Jamaikalla oli aiemmin niin hidas meininki, että maa järjesti millennium-bileetkin vasta vuonna 2002. Jamaikalaisena urheilusankarina Boltilla on tosin se etu, että mikäli kunnanisät palkitsevat hänet tontilla, kyseessä on melkoisella todennäköisyydellä rantatontti.

Matti Vanhasen rantamaisemaidylliä uhkaavat synkät pilvet Venäjän taivaalla. Edessä on jälleen kerran yksi kierros keskustelua siitä, ollako Natossa vai eikö olla. Vanhanen itse on todennut, ettei aio moista päätöstä tehdä. Koska Vanhanen on Lipposen tavoin ilmeisen mieltynyt oman valta-asemansa tuomiin etuihin, Nato-päätös on ajankohtainen Vanhasen luopuessa pääministeriydestä. Nykymenolla tämä tapahtuu noin vuonna 2048.

Samaisena vuonna maailman meret on ennusteen mukaan kalastettu tyhjiksi. Keinotekoista kalatahnaa naamaansa lappaavat kansalaiset kiroavat mielessään 1900-luvun lopulla vaikuttanutta Pentti Linkolaa, jonka esimerkkiä seuraten kaikki suomalaiset ryhtyivät ammattikalastajiksi 2010-luvulla. Strömsön keittiössäkin eletään tukalia hetkiä, kun viiniasiantuntija Noora yrittää keksiä sopivaa viiniä grillatulle tonnikalan kuvalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.