Tarkasti määritelty

Myöhään tänä iltana Nelonen esittää elokuvan Bitch Slap (2009), joka ei ole suurelle yleisölle kovin tuttu. Omasta jutustani pitäisi käydä selväksi, että kyseessä on toiminnallinen rikosjännäri, jossa on mukana myös huumoria.

Internet Movie Database on netin paras ja käytetyin elokuvatietokanta. Se osaa määritellä Bitch Slapin ja muidenkin elokuvien tyylilajin paljon tarkemmin. Ehkä jopa turhankin tarkasti.

Bitch Slap on määritelty noin 80:n avainsanan perusteella. Niistä kaksi ensimmäistä ovat ”peniksen murtaminen” ja ”haaruksiin ampuminen”. Tottahan nuo määritelmät ovat, mutta itse ainakaan en ole koskaan tuntenut tarvetta etsiä juuri sellaisia elokuvia, joissa ihmistä ammutaan sukupuolielimille. Ainakaan toistaiseksi.

Monet avainsanoista ovat ihan käteviä, kuten ”väkivalta”, ”b-elokuva” ja ”naisten alastomuus”. Seksuaalisuuteen liittyviä avainsanoja on parisenkymmentä. Ne lukemalla selviää elokuvaa näkemättäkin, että seksikorttia käytetään ahkerasti, mikä totta onkin.

Elokuvasta luvataan löytyvän myös ”rinnan koskettelua”, ”maanalainen bunkkeri”, ”juustokakku”, ”laskuvarjo”, ”hologrammi”, ”hävyttömiä sormieleitä”, ”yo yo” ja ”nunna”. Lievänä spoilerina voidaan pitää paljastusta ”yllätyslopusta”.

Millaisilla ihmisillä on aikaa ja tahtoa elokuvat näin tarkasti määritellä? Tätäkin on pakko kysyä: miksi ihmeessä?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.