Tasavertaisuudessa ei mitään neutraalia

Olipa virkistävää seurata ”keskustelua” tasavertaisesta eli sukupuolineutraalista avioliittolaista. Siinä menivät nimittäin puurot ja vellit komiasti sekaisin. Tarkoitan nyt vain sitä, että päätöshän on maallinen, ei kirkollinen. Siksihän sitä käsitellään eduskunnassa, ei kirkolliskokouksessa. Uskonnollinen se toki on arvojen, normien ja moraalin kautta, jos joku haluaa niin nähdä. Mutta yhtä paljon se on arvojen, normien ja moraalin silmissä myös maallinen (laki). On muuten pitkästä aikaa lakiesitys, jossa yhdistyvät koti, uskonto ja isänmaa.

??? Hassua, miten tasavertaista avioliittolakia on kutsuttu myös sukupuolineutraaliksi? Eikös koko riidan aihe ole juuri sukupuolten erilaisuus, ei neutraalisuus?

Timo Soini pitää loppuun asti kantansa, että avioliitto on miehen ja naisen välinen juttu. Hän perustelee sitä (katolisena) sillä, että lapsella pitää olla isä ja äiti, eli perheessä (esikuvaksi ja kasvattajaksi?) mies ja nainen. Ja eihän homoliitoissa sitä paitsi lisäännytä ja tuoteta Suomelle veronmaksajia ja sotilaita. Okei, ihan kelvollinen lähtökohta. Se ei kuitenkaan ota huomioon sitä, että lapsi voi olla koko tai puoliorpo, vanhemmat voivat olla kelvottomia kasvattajia ja huolenpitäjiä ja eikös nuo avioerotkin, joissa lapsi jää jommalle kummalle vanhemmalle, ole lisääntymässä... Näitä tapauksia on taatusti enemmän kuin homopareja avioituu (tai sitten olemme eläneet aika metkassa yhteiskunnassa). Niin että Timo Soini: siitä vaan pukkaamaan lakia, joka estää tällaiset tapaukset, joissa lapselta viedään isä ja/tai äiti.

??? Millaisiksi henkisesti voi kuvailla niitä kahta kansanedustajaa, jotka eivät halunneet ottaa äänestyksessä kantaa sukupuolineutraaliin avioliittolakiin? Poissaoleviksi?

Kirkosta eroamisesta ja kirkkoon liittymisestä on tehty uusi kansanhuvi. Kun eroaminen ja liittyminen on tehty aiempaa helpommaksi – kiitos verkon – sitä voi kuulua tai olla kuulumatta kirkkoon vaikka joka toinen kuukausi. Vähän niin kuin kännykkäliittymää vaihtaisi. Muutoin olen sitä mieltä, että tässä on ratkaisu Jyväskylän ja Muuramen yhdistymisneuvotteluihin: annetaan yksittäisille muuramelaisille mahdollisuus liittyä – ja sitten taas halutessaan erota – Jyväskylään. Mitä sitä koko kuntaa tähän sotkemaan...

??? Miten Päivi Räsänen kommentoi ensimmäistä äänestystä sukupuolineutraalista avioliittolaista? ”Asia ei ole vielä kirkossa kuulutettu!”

Näin itsenäisyyspäivän aattona tulee mieleen kysymys, kuinka moni Presidentin linnaa remontoinut duunari sai kutsun Linnan juhliin?

??? Miksi Suomen Palloliitto halusi Valtakunnallisen Liikuntaorganisaation Valon jäseneksi? Onpahan edes jotain valoa Huuhkaja-tunnelissa...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.