Teemu Selänne on sovinisti

Pitkään näytti siltä, ettei Teemu Selänteen isännöimä Supertähdet paljasta urheilijoista juuri mitään uutta. Ihmiset olivat pukeutuneet siviilivaatteisiin, mutta urheilusta puhuttiin keskimäärin yhtä silotellusti kuin SM-liigajoukkueen marraskuisessa lehdistötilaisuudessa. Töitä on tehty, nöyriä on oltu ja muita sataan kertaan kuultuja fraaseja. Välillä käytiin harrastamassa jotakin.

En väitä, että urheilijat valehtelivat, mutta he jättivät kiinnostavia ja koskettavia aiheita käsittelemättä. Doping, rahankäyttö, pettymykset, suhde mediaan, vaikeudet ihmissuhteissa... Huippu-urheilussa riittää lieveilmiöitä, mutta niitä raapaistiin vain pinnalta.

Se tuntui katsojien huijaamiselta. Mainoksen mukaan tunsimme jalkapalloilija Hyypiän, mutta Supertähdissä saisimme tutustua Samiin ihmisenä. Jos näin todella on, niin hemmetin tylsä jätkä se Sami.

Yksi roso urheilijoiden teflon-pintaan on kahden Supertähdet-kauden aikana saatu. Teemu Selänne on paljastunut sovinistiksi. Nyrkkeilijä Eva Wahlströmin mukaan Selänne jopa ylpeili sovinismillaan, golffari Minea Blomqvist arvioi, että Selänne on perussovinisti.

Jälkeenpäin kommentteja on selitelty leikkimielisiksi. Selänne itse sanoi olevansa kiltti sovinisti, aiemmin hän on puhunut ”hauskasta sovinismista”.

Sanakirjan mukaan sovinismi tarkoittaa alistavaa ja yksipuolista käytöstä jotain ryhmää kohtaan. Saatan sortua feministeille tyypilliseen huumorintajuttomuuteen, mutta minun on vaikea nähdä siinä mitään hauskaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.