Telkkarin ääressä kohti parempaa

Näin vapunpäivän aamuna, tai viimeistään päivällä, moni herää itseaiheutettuun päänsärkyyn. Suuta kuivaa, päässä tykyttää, morkkis painaa ja olo on innoton. Yksi hyvä tapa viettää vappupäivä on telkkaria katsoen.

Perinteinen telkkari on parhaimmillaan juuri krapulapäivänä. Itse asiassa tosi-tv-torveilu ja draaman alasajo ovat johtaneet siihen, että broadcast-televisio näyttää enimmäkseen krapulaohjelmistoa vuoden jokaisena päivänä.

Juhlaväsymyksen aikaan mieli ei tee katsoa mitään suuremmin ajattelua tai keskittymistä vaativaa. Rima asetetaan niin alas, että jopa Keskinen, Rostedt ja sadistiset kotivideot ylittävät sen.

Aamun lastenohjelmat ovat tänään sananmukaisesti koko perheelle. Isien ja äitien ainoa ongelma on tarjonnan laajuus. Koska tv-kriitikon tehtävä on palvella yleisöä, ratkaisen ongelman puolestanne. Muumilaakson tarinoita löytyy niin Subilta kuin MTV3:takin.

Jatkossa suosittelen vanhanaikaista kanavasurffailua. Mikäli kohdalle osuu uutiset, ajankohtaisohjelmaa tai draamauusintoja, hypätään heti seuraavalle kanavalle. Mitään ohjelmaa ei kannata seurata alusta loppuun, sillä se olisi henkisesti liian vaativa ponnistus.

Elokuvatkaan eivät siis kuulu vappupäivään. No, ehkä joku romanttinen komedia, kunhan se on tarpeeksi huono. Hyvän katsominen olisi tänään tuhlausta.

Huono olo on ohi huomenna, mutta ikävä kyllä silloinkin krapulaohjelmia on tarjolla valtavasti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .