Tervetuloa Harjulle, Stubukka

Hoo! Sillä välin, kun palstanpitäjä on rehkinyt jääkiekon MM-kisoissa Bratislavassa, on kotona Jyväskylässä tapahtunut peräti kummia. JJK otti ja voitti heti kauden ensimmäisen kotiottelunsa, kun MYPA kaatui 1-0. Palstanpitäjän muisti on hatara, joten hän ei lähde asiaa varmana tietona kuuluttamaan, mutta taisi olla niin, että kyseessä oli kettunuttujen liigahistorian kolmas tai neljäs kotivoitto. Todennäköisesti kolmas.

Hullun urheilun saamien tietojen mukaan ex- ja mahdollisesti myös tuleva ulkoministeri Alexander Stubb oli viime syksynä luvannut saapua katsomaan JJK:n kotiottelun heti, kun seura on ottanut sen kolmannen (tai neljännen) kotivoittonsa. Joten tervetuloa Harjulle, Stubukka.

Toistaiseksihan JJK on ollut lyhenne sanoista Jännittää, Jännittää, Kotona. Nyt kirjaintriolle voidaan ryhtyä pohtimaan uusia merkityksiä.

JÄÄKIEKON MM-KISOISTA puheen ollen. Palstanpitäjä istui muutaman kollegan kera männä perjantaina pitkän ja raskaan työpäivän päätteeksi muutamalla pilsnerillä eräässä bratislavalaisessa ravintolassa. Yläkerrassa oli baari ja ruokapuoli, alakerrassa puolestaan wc-tilat sekä yökerho.

Palstanpitäjä ja seurueensa eivät suurin surminkaan olleet kiinnostuneita yökerhosta, mutta olut tunnetusti virtaa nopeaan tahtiin ihmisen läpi, joten alakerrassa oli välillä pakko vierailla. Palstanpitäjä kurkisti ovensuusta ujosti myös yökerhon puolelle ja totesi, ettei tämä ehkä ole meidän paikka. Ja korostettakoon, että mikään nk. tankobaari ei ollut kyseessä. Ihan totta, ei ollut!

Ei, vaan ennemminkin kunnon pintaliitopaikka. Yökerhossa näytti pyörivän ainoastaan karskin näköisiä slaavilaisheppuja, joilla T-paita kiristi yhtä paljon kuin palstanpitäjällä, mutta eri kohdasta. Näiden ohella kerhotiloissa purjehti häkellyttävän pitkäsäärisiä slaavittaria.

- Alakerta ei taida olla ihan meitä varten, pelkkiä bodareita ja pitkäsääriä, palstanpitäjä virkkoi kollegoilleen.

- No ei. Meillä kun ei ole kenelläkään tarpeeksi pitkät sääret, tuumasi muuan lätkäskribentti vastaukseksi.

HULLU URHEILU toki yskii ja köhisee aika ajoin, mutta onneksi urheiluun liittyvät älyttömyydet eivät tunnu koskaan loppuvan kesken. Ohuen seitin varassa euromaiden joukossa roikkuva konkurssikypsä Kreikka rakentaa formularadan. Jihuu!

Radan kustannusarvio on 94 miljoonaa euroa. Yhtenä maksumiehenä hankkeessa on mukana Kreikan valtio. Valtio, jolla on velkaa lähes 400 MILJARDIA euroa!

Hyvä jätkät. Ei muuta kun buzuki soimaan ja formulat pörisemään.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.