Todellista kotiruokaa

Kolumni

Huoltoasemat, lounaskahvilat ja monet muut eväspaikat mainostavat myyvänsä kotiruokaa.

Niinköhän todella on? Kun nyt olen tarkkaillut kesävilskeessä kotona omia ruokalautasellisiani, niiden perusteella kotiruoka-termiä käyttävillä tahoilla pitäisi olla myytävänä myös esimerkiksi seuraavanlaisia annoksia:

Eilen grillattu makkara tänään mikrossa lämmitettynä. Pelkiltään.

Aavistuksen muhjuisiksi livahtaneita perunoita ja pikkuisen liian tummiksi päässeitä kalapuikkoja, kun Whatsapp-keskustelu sattui juuri käymään kuumana.

Pitserian pitsaa pahvilaatikosta kylmänä.

Samaa keittoa neljättä päivää. Kaikenlaisten loppujen yhdistelmiä.

Aamusta jäänyttä puuroa.

Kotiruokailuun kuuluu syöminen myös muualla kuin ruokapöydän ääressä. Taitavat olla harvassa ne lounaspaikat, joissa voi syödä sängyssä tai lattialla. Entä myydäänkö niissä lämmintä ruokaa haaleana tai kylmänä? Pienten lasten vanhempana olen tottunut ruoissa niihin lämpötiloihin. Tässä elämäntilanteessa olen myös alkanut arvostaa kotiruokia, joita voi kokata ja syödä yhdellä kädellä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .