Tohtori Phil on taatusti kp

Musiikinharrastajapiireissä käytetään sangen kätevää lyhennettä kp, joka tarkoittaa kuulematta paskaa. Tämä tarkoittaa yleensä esimerkiksi Idols-tähtien levyjä, Suomi-rappia ja siirappi-iskelmää, jotka voi tyrmätä huonoksi musiikiksi levyjä edes kuuntelematta.

Täten ilmoitan ottavani termin kp käyttöön myös tv- ja elokuvapuolelle, missä kirjaimet tarkoittavat tietenkin "katsomatta paskaa". Sen verran olen tässä hommassa oppinut, että ennakkoluulot osuvat lähes aina kohdalleen. (Ja jos eivät osu, mielipiteen muuttaminen totuutta vastaavaksi ei ole mikään ongelma.)

Vilkaistaanpa päivän ohjelmatiedoista, mitkä ohjelmat voisi pistää kp-listalle. Alku on helppoa. Kun ohjelmatiedoissa mainitaan 4D-dokumentti nimeltään Teini-ikäinen transseksuaali, kp saa lentää vapaasti ja osua siihen.

Kaikki kännykkä-chatit ja -visailut ovat taatusti kp. Jo nimet ovat vastenmielisiä kuten Juoruvisa ja Älypää-tv. En oikein tiedä, voiko kp:ksi kutsua sellaisia tv-ruuduntäytteitä ja liikkuvia virityskuvia kuin Piilosana, Beach Soccer ja Word Puzzle. Nuohan eivät ole tv-ohjelmia lainkaan. Niillä on vielä pitkä matka kuljettavanaan tullakseen kutsutuksi edes kp:ksi.

Omasta subjektiivisesta näkökulmasta katsoen myös Salatut elämät on kp mutta tästä asiasta monet ovat eri mieltä kanssani. Aina kun vilkaisen sarjasta vain lyhyen pätkänkin, alan voida pahoin. Tuon tomppelijoukon elämä ei voisi vähempää kiinnostaa.

En halua olla kohtuuton. Se että ohjelma ei minua vain innosta, ei yleensä tuo kp-leimaa. Siksi esimerkiksi Pieni talo preerialla, Ihana piha, Syntiset sisaret, Hollyoaks tai edes Lemmen viemää eivät ole mielestäni kp. En pidä niitä paskana, nuo ohjelmat eivät vain minua kiinnosta.

Sen sijaan Dr. Phil on kp aina ja ikuisesti. Että voikin olla ärsyttävä besserwisser. Miehet neuvot ovat aina joko itsestäänselvyyksiä tai sitten tyylipuhdasta roskaa. Dr. Phil on ihmiskunnan pahimpia vihollisia.

Yle Teema ja FST5 on siitä huonoja kanavia, että ne eivät ole kp koskaan. Tämä ei tarkoita sitä, että noita kanavia jatkuvasti seuraisin. Teema ja FST5 eivät vain suostu aliarvioimaan katsojiaan.

Kp on kuin kiroilu: Jos termin teho halutaan säilyttää, sitä pitää käyttää tarkkaan harkiten eikä liian usein.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.