Tolkkua maailmasta kahdessa minuutissa

Nyt on ollut kuukauden verran aikaa totuttautua Yle Radio Suomen lyhennettyihin uutisiin. Saako maailmasta tolkun kahdessa minuutissa?

Normiuutislähetyksen kesto pudotettiin alkuvuodesta kolmesta minuutista kahteen. Muutos ei kuulosta suurelta muuten kuin suhteellisesti, mutta ihmeen iso se kuitenkin käytännössä on.

Edelleen uutiset tulevat aina tasatunnein. Alueiden uutiset ovat yhä siinä puolivälissä, mutta niitä ei toki ole vuorokauden ympäri. Tietoa siis piisaa – ja nythän puhutaan vain radiosta ja yhdestä radiokanavasta.

Ei kahdessa minuutissa ehdi käsitellä monta uutisotsikkoa, ja nimenomaan uutisotsikoiden esittelyksihän se jääkin.

Toisaalta iltapäivän radionkuunteluaikaan eli töistä kotiin ajettaessa kello 16 ja 17 uutiset jatkuivat samalla, kun muut lyhenivät. Hyvä uudistus! Meitä on paljon, jotka haluamme päivittää tietonsa maailman tilanteesta töiden jälkeen.

Kolmanneksi: jokaisen radion suurkuluttajan hermoja kiristävät myötäänsä luettavat samat uutiset (ja sitten selkokieliset ja Päivä tunnissa ja muut kertaukset päälle). Ihan hyvä, jos niistä selviää kahdella minuutilla ja kahdella uutisotsikolla.

Kaksi minuuttia uutisia joka tunti on totisesti ihan tarpeeksi sellaisina tavallisina päivinä, jollaisia ihminen toivoisi kaikkien päivien olevan. Kun uutiset ovat vanhoja, maailma makaa mallillaan.

Kun ei ole uusia uutisia, kaikki on hyvin!

Jos on, sitten raivataan ohjelmakartalta varmasti tilaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.